(VIDEO) Reakcije nakon epskog dvoboja na Camp Nou u polufinalu Lige prvaka: ‘Trebamo biti ujedinjeniji nego ikada, do uspjeha možemo samo zajedno’

Foto: fah

Fenomenalnu prvu utakmicu polufinala Lige prvaka odigrali su na Camp Nou Barcelona i Liverpool. Barcelona je na krilima nogometnog umjetnika, Lionela Messija, slavila 3:0, među boljim pojedincima bio je hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako rezultatski ne izgleda tako Liverpool je bio potpuno ravnopravan protivnik – na trenutke čak i bolji. Promašili su gosti iz Engleske nekoliko velikih prilika, golman Barce činio je čuda. Golijadu je otvorio Urugvajac Luis Suarez u prvom poluvremenu.

Spomenimo kako je fenomenalnom Lionelu Messiju treći pogodak za Barcu, sjajno djelo iz slobodnjaka, bio ujedno i 600. gol u dresu Barcelone. Podsjetimo, Argentinac je prvi postigao prije točno 14 godina, 1. svibnja 2005. godine protiv Albacetea. Ne nazire se kraj vladavini Lionela Messija u Kataloniji.

Barcelona ove ekspresno sezone juri po sva tri trofeja, Kup kralja, prvenstvo Španjolske i Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice sjajni Messi je, između ostaloga, rekao:

“Sretni smo zbog velike utakmice koju smo večeras odigrali. U odličnoj smo poziciji trenutno i trebamo biti ujedinjeniji nego ikada. Do uspjeha možemo samo zajedno. Sada nije vrijeme za kritizirati druge.

Dembele je imao čistu šansu na kraju, četiri gola bi bila puno bolja nego tri, ali rezultat je dobar. Znamo da ništa nije gotovo, Anfield je uvijek teško gostovanje, ali sretni smo što smo odigrali sjajno ovako bitnu utakmicu.”

Najbolji igrač svijeta jasno je detektirao razloge malo lošijeg početka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ušli smo u utakmicu onako kako je njima odgovaralo, visoki ritam i dosta fizičkog kontakta. Nismo navikli biti bez lopte tako dugo i to nam je malo stvaralo probleme.

Liverpool nam nije zabio pogodak kod kuće što je jako bitno. U prvom poluvremenu su bili superiorni, pritiskali su nas dosta i u nastavku, ali nisu stvorili puno šansi. Htjeli su postići pogodak, ali nisu. Prednost pred uzvrat nam je najvažnija.

Spektakularan pogodak iz slobodnjaka, ali moram priznati da sam imao i malo sreće…”

Rezultati prvih susreta polufinala nogometne Lige prvaka:

Barcelona – Liverpool 3-0 (Suarez 26, Messi 75, 82)

Utorak – 30. travnja:
Tottenham – Ajax 0-1 (Van de Beek 15)

UZVRATI

Utorak – 7. svibnja:
Liverpool – Barcelona

Srijeda – 8. svibnja:
Ajax – Tottenham

FINALE – 1. lipnja
Wanda Metropolitano (Madrid)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.