VIDEO: Repeša: Vjerovali smo u pogodak u zadnjoj sekundi

Trener Cedevite i izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša prilično je mirno doživio dramatičnu 81-79 pobjedu svoje momčadi protiv Partizana u polufinalu regionalne ABA lige do koje je stigla tricom Nolana Smitha u posljenjoj sekundi utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Čestitam igračima na velikoj pobjedi i izborenoj Euroligi. Očekuje nas finale protiv Cibone u nedjelju, što nije nebitna utakmica za nas jer smo željni trofeja. U prvom poluvremenu smo morali napraviti veću razliku, ali Partizan se vratio s nekoliko šuteva za tri koša na koje nismo najbolje reagirali. U drugo poluvrijeme nismo najbolje ušli, ali smo našli mirnoću i vjeru i sve što je bilo potrebno za pobjedu u ovako teškoj atmosferi, rekao je Repeša.

Kapetan Cedevite Marino Baždarić je rekao:

– Nismo mogli zamisliti ljepši način kako ćemo pobijediti. Apsolutno zasluženo igrat će se hrvatski finale. Za veliku većinu ljudi neočekivano, ali vjerovali smo u sebe i u najvažnijem smo trenutku odigrali najbolju utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ušli smo jako u utakmicu, ali smo kasnije očekivano pali. Oni su se vratili uz pomoć publike, ali mi smo vjerovali u sebe i nismo se predavali. Cibona u finalu? Teško mi je sada o tome razmišljati, izjavio je Luka Babić.

Ovom pobjedom Cedevite Hrvatska će imati dva predstavnika u Euroligi sljedeće sezone, a sada je sigurno kako će tek drugi put u 13 sezona regionalne lige neki hrvatski klub biti pobjednik. Jedini dosadašnji naslov osvojio je Zadar 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.