(VIDEO) Robert Prosinečki i službeno predstavljen u Sarajevu: Zašto je izabrao BiH a ne navodno bolju slovensku ponudu?

Foto: Snimka zaslona

Robert Prosinečki, hrvatski trener i novi izbornik Bosne i Hercegovine, predstavljen je i službeno u Sarajevu. Novinari su ga dočekali pljeskom u sarajevskom hotelu Europa. No, zadnjih dana nije bilo sve tako idilično s obzirom kako je favorit bošnjačkih medija bio Amar Osim, sin bivšeg jugoslavenskog izbornika Ivice Osima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Čast mi je što sam izabran za izbornika. U dva dana primio sam puno čestitki i vjerujem da ćemo surađivati na obostranu korist. Puno igrača mi je poslalo čestitku, no neću navoditi njihova imena.

U prvim sljedećim utakmicama igrat će igrači Premier lige BiH, a popis ćemo objaviti vrlo brzo zbog viza koje su nam potrebne za SAD. Moram se konzultirati s izbornikom mlade reprezentacije Vinkom Marinovićem. Pričat ću i s Ibiševićem i Lulićem”, rekao je na početku tiskovne konferencije Robert Prosinečki, koji se osvrnuo i na činjenicu da su bošnjački mediji favorizirali već spomenutog mlađeg Osima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Razumljivo mi je da su mediji bili naklonjeni Amaru Osimu, ali ako budemo imali rezultat onda će mediji biti naklonjeni reprezentaciji. Rezultat je taj koji može promijeniti sliku”, komentirao je Veliki Žuti.

Prosinečki na pitanje novinara kakav će nogomet igrati reprezentacija BiH pod njegovim vodstvom odgovara:

”Moramo pratiti i mlade igrače jer je to neminovnost. Mnogi od njih bit će priključeni A selekciji. Neovisno o tome tko će biti u grupi, BiH ima kvalitetu i treba biti sudionik Europskog prvenstva. BiH može igrati atraktivno, onako kako ja želim – ofenzivno. Mada moramo paziti i na obranu. Moramo imati prepoznatljiv stil i mislim da to možemo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je ipak morao objasniti zašto je izabrao reprezentaciju BiH a ne ponudu iz Slovenije, koja je navodno bila puno izdašnija?

“Kad su mi prišli ljudi iz Saveza, prihvatio sam tu ideju. BiH je u samom vrhu europskog nogometa i to mi je bio ključni motiv. Zbog toga nisam preuzeo Sloveniju jer smatram da BiH ima veći kvalitetu. Vjerujem da to što sam pobijedio Amara u izboru za selektora neće narušiti moje odnose s Ivicom. Vjerujem da neće. S Ivicom sam u jako dobrim odnosima još iz igračkih dana, kod njega sam debitirao u Jugoslaviji. On je svima nama promijenio pogled na nogomet i unio je posebnu filozofiju. To što sam pobijedio Amara su stvari koje se dešavaju u životu i ovom poslu”, poručio je na kraju hrvatski trener, koji će se sada preseliti u Sarajevo kako bi ”odveo nacionalnu momčad na Euro.”

Podsjetimo, Robert Prosinečki je potpisao dvogodišnji ugovor i preuzeo reprezentaciju susjedne države uoči kvalifikacija za Euro i Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.