(VIDEO) Roger Federer ponovno dokazao da je najveći: U finalu Šangaja ‘pomeo’ Rafaela Nadala za samo sat vremena

Foto: Snimka zaslona

Najbolji tenisač svijeta svih vremena Roger Federer nakon samo sat vremena i 13 minuta igre sa 2-0 u setovima, 6-4, 6-3, svladao je Rafala Nadala za svoj drugi naslov ATP-a u Šangaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sjajna igra 36-godišnjeg Švicarca za pobjedu u 38. dvoboju dvojice možda i najvećih u povijesti tenisa. Rafael Nadal niti jednog trenutka nije imao šanse ozbiljnije ugroziti Federera, kome je brza podloga Šangaja svakako išla na ruku.  Nadal je u finalu ipak igrao za nijansu slabije nego u polufinalu protiv Čilića. Međutim, za razliku od Marina Roger prilike ne propušta.

Roger Federer je meč odigrao bez ozbiljnije pogreške, sjajno je reternirao Nadalu, uspješno vraćao njegove udarca, čak je i u dugim izmjenama, što je inače Nadalova specijalnost, bio uspješniji.

Podsjetimo, bio je ovo 38. susret Nadala i Federera, Nadal je uspješniji s 23 pobjede, dok ih Švicarac ima 15. Međutim, Federer je pobijedio u posljednjih pet mečeva protiv Nadala. Zadnje dvije godine praktički je nepobjediv za Španjolca kojeg ne bez razloga nazivaju ”kraljem zemlje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federeru je to šesta turnirska pobjeda ove godine i 94. u karijeri, čime se izjednačio na drugom mjestu ljestvice svih vremena s Ivanom Lendlom, dok je ispred njega sada samo Jimmy Connors s 109 osvojenih turnira. Teniski klasik u Šangaju trajao je samo 72 minute, Federer je ubilježio 15. pobjedu u međusobnim dvobojima i petu u nizu, a Nadal je ostao na 23 trijumfa.

Španjolac je s današnjim porazom okončao niz od 16 pobjeda koji traje od US Opena. Nadal će ostati prvi tenisač svijeta na ATP ljestvici, ali je sada Federer smanjio zaostatak i dobio priliku da ga prestigne do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.