(VIDEO) Skandal u Zenici: Nakon zviždanja grčkoj himni, masovna tučnjava između igrača, navijači BiH zasuli travnjak raznim predmetima

Foto: Snimka zaslona

Reprezentacija Bosne i Hercegovine razočarala je kako igrom tako i rezultatom na stadionu u Zenici protiv Grčke u sklopu kvalifikacija za SP. Rezultat od 0:0 teško da će biti dovoljan našim susjedima za plasman u Rusiju. No, u sjeni utakmice bili su sami događaji na tribinama. Navijači Bosne i Hercegovine su, kako smo već pisali, izviždali himnu Grčke kao uzvrat za četničko divljanje u prvoj utakmici, u Pireju prije nekoliko mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


BH-GR_Tuča by clipsbh


BH–GR_0–0 by clipsbh

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pravi kaos nastao je nakon utakmice kada je glavni sudac odsvirao kraj. Došlo je do fizičkog obračuna među igračima, nakon čega su s tribina navijači brojnim predmetima napali grčke igrače. U skandaloznim neredima sudjelovali su gotovo svi igrači, no, vinovnici incidenta bili su kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i stoper Grčke Kostas Manolas, inače suigrači u talijanskom doprvaku Romi. Ništa manje raspoložen za skandal bio je asistent izbornika BiH Mehmeda Baždarevića Stephane Gilli. Ipak, masovni sukobi su izbjegnuti, nije došlo do sukoba navijača budući da su grčki navijači bili dosta odvojeni od domaćih.

Podsjetimo, poslije šest kvalifikacijskih kola Belgija je vodeća reprezentacija s 16 bodova, druga je Grčka s 12, a treća je BiH s 11 bodova, dok je izbornik domaće momčadi nakon dvoboja bio bijesan zbog navodno lošeg suđenja.

”Da je sudac bio normalan svirao bi barem jedan jedanaesterac za nas”, rekao je Mehmed Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.