(FOTO, VIDEO) Službeno: Cristiano Ronaldo po četvrti puta dobio Zlatnu loptu, Messi drugi, Luka Modrić 17.!

Foto: Twitter

Napadač madridskog Reala Cristiano Ronaldo, koji je osvojio Ligu prvaka i Europsko prvenstvo sa reprezentacijom Portugala,
dobitnik je Zlatne lopte francuskog magazina France Football, i to četvrti puta u karijeri, objavljeno je u ponedjeljak u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika je čast što sam po četvrti puta osvojio Zlatnu loptu. Emocije su jednake kao i kad sam ju prvi puta osvojio. Nisam mogao ni sanjati da ću je dobiti četiri puta. Želim se zahvaliti svojim suigračima u Realu i reprezentaciji Portugala. Jako sam sretan i ponosan”, kazao je Ronaldo za “L’Equipe TV”. Ronaldo je sa Realom u Japanu na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza Ronalda su se plasirali napadač Barcelone Lionel Messi, te Antoine Griezmann iz Atletico Madrida, a u izboru je sudjelovalo 173 novinara .

Rekorder po broju osvojenih Zlatnih lopti je Lionel Messi sa pet nagrada (2009, 2010, 2011, 2012, 2015), dok je Ronaldo četiri puta bio dobitnik (2008, 2013, 2014, 2016).

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Francuski magazin France Football je nagradu za najboljeg nogometaša godine u Europi, Zlatnu loptu, ustanovio 1956., a od 2010. do 2015. je izbor organiziran zajedno sa Fifom, i tada je Zlatna lopta bila nagrada za najboljeg nogometaša svijeta.

Od ove godine France Football ponovno samostalno bira dobitnika Zlatne lopte, dok Fifa ima svoj izbor. No, i u Fifinu izboru isti su igrači kandidati za najboljeg nogometaša godine – Ronaldo, Messi i Griezmann.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.