(VIDEO) Šok u Torinu: Reakcije nakon senzacionalnog ispadanja Juventusa u četvfrtfinalu Lige prvaka, sad je jasno koliko Mandžukić nedostaje!

Foto: Snimka zaslona

Kako smo već pisali Ajax je u Torinu senzacionalno, ali potpuno zasluženo, pobijedio favorizirani Juventus i izbacio ga u četvrtfinalu Lige prvaka. Podsjetimo, Juve je igrao bez ozlijeđenog Marija Mandžukića, a imao je i povoljni rezultat iz prve utakmice u Amsterdamu (1:1).  Ajax je u Ligi prvaka već napravio jednu senzaciju, naime, izbacili su Nizozemci u osmini finala aktualnog prvaka Europe – Real. Sada su eto s 2:1 slavili u Torinu i već su polufinalisti, uz njih drugi polufinalist je Barcelona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice krenule su prve reakcije, zanimljivo je reagirao Mathijs de Ligt, kapetan Ajaxa:

”Znamo što možemo i znamo za što je ova momčad sposobna. Ovo što radimo nije normalno, ovo je bizarno. Nisam se ni rodio kad je Ajax posljednji put igrao polufinale Lige prvaka. Idemo dalje!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan Ajaxa spominje 1995. godinu, tada je Ajax osvojio Ligu prvaka, a u polufinale su prošli preko splitskog Hajduka. Bilo je 0:0 na Poljudu i 3:0 u uzvratu, u Amsterdamu.

Što kaže nogometaš Ajaxa Frenkie De Jong?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”U prvom poluvremenu su oni bili bolji i zasluženo su vodili. Međutim, mi smo nakon pet minuta drugog dijela počeli dominirati i na kraju zaslužili pobjedu. Trebali smo slaviti i uvjerljivije. Kod 1:1 je kod njih nastupila panika jer su znali da će im biti jako teško proći ako prime još jedan gol. Osjetili smo to i iskoristili.”

Trener Juventusa, Massimiliano Allegri, bio je, posve razumljivo, šokiran, no, ostaje u klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ostajem u klubu. Rekao sam to još ranije predsjedniku. Ajax je zasluženo prošao, mi smo bili na nivou samo u prvom poluvremenu.”

Reagirao je i Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa, koji također nije krio svoje razočarenje senzacionalnim ispadanjem u četvrtfinalu Lige prvaka?

”Ajax je potpuno zasluženo pobijedio. Mi smo postali stalni sudionik u završnicama Lige prvaka i želimo tako nastaviti i dalje. Moramo procijeniti cijelu situaciju. Sad smo peti na UEFA-inoj ljestvici, a znali smo biti i na 43. mjestu. Liga prvaka je naš cilj, ali idemo dalje. Možemo samo rasti s Allegrijem na klupi. Razgovarat ćemo s njim o novom ugovoru…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama reagirali su Carles Puyol, bivši igrač Barcelone, ali i Antoine Griezmann, napadač Atletico Madrida, koji je nedavno ispao baš od Juventusa. Juve je Griezmanna i društvo deklasirao u Torinu u osmini finala Lige prvaka.

”Čestitke Ajaxu! Vi ste nevjerojatni”, reakcija je Puyola.

”NOGOMET! Bravo, Ajax!”, napisao je Griezmann.

Foto: Snimka zaslona

Vjerojatno je sada, a u tom smjeru idu i prve reakcije u talijanskim medijima, svima jasno koliko Juventusu nedostaje Mario Mandžukić. Bivši hrvatski reprezentativac jedna je od najvažnijih karika prvaka Italije. Mandžo, ponovimo, nije igrao zbog ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.