(VIDEO) SP, skijanje: Austrijanka Schmidhofer priredila senzaciju u superveleslalomu, Leona Popović odustala

Foto: fah

Prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u švicarskom St. Moritzu senzaciju je priredila 27-godišnja Austrijanka Nicole Schmidhofer, koja je pobijedila u superveleslalomu i tako je ostvarila najveći uspjeh u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: fah

Schmidhofer je dosad samo dva puta bila na postolju u utrkama Svjetskog kupa (20.01.2013. u Cortini d’Ampezzo bila je druga u superveleslalomu, a 24.01.2014. u Cortini je bila treća u spustu), a ove sezone najbolji rezultat ostvarila je prije 16 dana kada je u Garmisch-Partenkirchenu bila četvrta u superveleslalomu.

Foto: fah

Srebro je pripalo Tini Weirather iz Lihtenštajna, koja je zaostala 33 stotinke, a najveća favoritkinja Švicarka Lara Gut, koja ove sezone ima tri pobjede u superveleslalomu, osvojila je broncu sa 36 stotinki zaostatka.

Foto: fah

Dvije skijašice koje su također bile u krugu favoritkinja Amerikanka Lindsey Vonn, koja ima 77 pobjeda u Svjetskom kupu, te Austrijanka Anna Veith, poznatija po djevojačkom prezimenu Fenninger, koja je prije dvije godine bila svjetska prvakinja u superveleslalomu, nisu došle do cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predstavnica 19-godišnja Leona Popović, koja je imala startni broj 37, napravila je grešku u donjem dijelu staze i nije završila utrku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu skijaši voze superveleslalom.

Svjetske prvakinje u superveleslalomu:

1987 – Maria Walliser (Švi)
1989 – Ulrike Maier (Aut)
1991 – Ulrike Maier (Aut)
1993 – Katja Seizinger (Nje)
1996 – Isolde Kostner (Ita)
1997 – Isolde Kostner (Ita)
1999 – Alexandra Meissnitzer (Aut)
2001 – Régine Cavagnoud (Fra)
2003 – Michaela Dorfmeister (Aut)
2005 – Anja Pärson (Šve)
2007 – Anja Pärson (Šve)
2009 – Lindsey Vonn (SAD)
2011 – Elisabeth Görgl (Aut)
2013 – Tina Maze (Slo)
2015 – Anna Fenninger (Aut)
2017 – Nicole Schmidhofer (Aut)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.