(VIDEO) Suci oštetili Zadrane? Odigrali odličnu utakmicu protiv Partizana u Beogradu, ipak izgubili u dramatičnoj završnici

Foto: fah

Košarkaši Zadra u susretu su 23. kola regionalne ABA lige izgubili na gostovanju kod Partizana u Beogradu sa 86-87 (20-23, 24-24, 17-18, 25-22).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadrani su u Beogradu odigrali odličnu utakmicu, ali u neizvjesnoj završnici domaćin je djelomično i uz pomoć sudaca stigao do minimalne pobjede.

Naime, u posljednje dvije minute gotovo sve dvojbene odluke otišle su na stranu Partizana, a Zadrani se najviše mogu potužiti na dubiozni peti prekršaj Vladoviću na Birčeviću kod rezultata 83-80 38 sekundi prije kraja. Činilo kako je igrač Partizana čisto izgubio loptu, a onda su se oglasili suci i dodijelili mu dva slobodna bacanja koja je od i realizirao za 85-80. Ipak, Zadrani su stigli nadomak pobjede jer je Maj Kovačević pogodio dvije vezane trice, dok je Franklin promašio dva slobodna bacanja za Partizan, pa je 10 sekundi prije kraja Zadar poveo sa 86-85. Nažalost, Partizan je nakon minute odmora odigrao akciju za svog centra Lukovića koji je zakucao za 87-86, a u preostalom vremenu Kovačević je stigao do još jednog šuta za tricu, ali nije bio precizan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boris Barać sa 27 i maj Kovačević sa 16 koševa predvodili su Zadar, dok su Stefan Birčević sa 26 i Uroš Luković sa 21 poenom bili najefikasniji kod Partizana.

Tri kola prije kraja prvenstva Zadar je posljednji s omjerom 7-16, koji imaju i Mornar i Krka, dok je Partizan na diobi drugog mjesta s Cedevitom sa 17-6. Na vrhu je Crvena zvezda sa 22-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.