(VIDEO) Tko ne govori istinu i što otkriva nova snimka s Poljuda? Jesu li policajci maltretirali ozlijeđenog vatrogasca?

Foto: Snimka zaslona

Objavljena je nova snimka s Poljuda koja je nastala tijekom derbija Hajduka i Dinama 29. prošlog mjeseca, derbija koji, nažalost, neće ostati u pamćenju po nogometnoj ljepoti već po incidentima s tribina, topovskim udarima te bakljadi. Jedan od topovskih udara izazvao je težu ozljedu požrtvovnog vatrogasca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđen je vatrogasac Tomislav Biku i to u trenutku dok je obavljao svoju dužnost, pokušao je s tartan staze ukloniti topovski udar, koji je doletio s onog dijela tribina na kojoj su bili pripadnici Torcide. Hajduk je zbog toga ponovno drastično kažnjen. Ovog se puta malo tko bunio zbog drastične kazne Hajduku.

Nesretnom vatrogascu je raznesen prst, u pomoć su mu, naravno, odmah priskočile kolege koje su ga zajedno s Hajdukovim povjerenikom za navijače, Kristijanom Petricom, izveli s terena gdje su ga prihvatili djelatnici hitne pomoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo spomenuli pojavila se nova snimka koju je objavio Nacional.  Na snimci se zapravo vidi kako ozlijeđenog vatrogasca vode kolege dok mu jedan od policajaca nešto dobacuje. Vrlo brzo mu se pridružio još jedan policajac te su krenuli prema ozlijeđenom vatrogascu. Teži incident spriječio je treći policajac, na snimci se vidi kako iznervirani vatrogasac maše rukama te nešto odgovara policajcu.

Postavlja se pitanje li li ova nova snimka dokaz da iz splitske policije nisu govorili istinu u svom službenom priopćenju? Naime, oni su priopćili da su pripadnici  PU splitsko-dalmatinske ”poduzimali mjere kako bi ozlijeđenom vatrogascu najbrže i najkvalitetnije bila pružena liječnička pomoć i zaštita.”

Nakon derbija, točnije dan kasnije, i Slobodna Dalmacija je objavila da su ozlijeđenom vatrogascu policajci psovali obitelj te da ga vrijeđali, navodno ga i pokušali udariti. Policija ipak nije primila pritužbe na račun svojih djelatnika nakon derbija Hajduk – Dinamo na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.