(VIDEO) Trener Bjelica uoči utakmice s Mađarima: ‘Vjerujem da će u uzvratu biti puno bolji’

Zagreb, 12.08.2019. - Trener GNK Dinama Nenad Bjelica dao je izjavu za medije pred odlazak na uzvratnu utakmicu 3. pretkola UEFA Lige prvaka između Dinama i Ferencvarosa. Na fotografiji Nenad Bjelica. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su otputovali u Budimpeštu na uzvratnu utakmicu 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojoj će u utorak (20 sati) protiv mađarskog Ferencvarosa pokušati ostvariti rezultat za prolaz u doigravanje, a trener Nenad Bjelica je uoči puta izjavio da nema nikakvih dvojbi te da zna kako će njegova momčad igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je u prvom dvoboju na Maksimiru ispustio rano vodstvo do kojeg je stigao pogotkom Danija Olma te propustio iz niza dobrih prilika još koji put svladati vrlo dobrog gostujućeg vratara Dibusza, a Ferencvaros je u 60. minuti izjednačio preko Sigera. Unatoč neiskorištenoj prilici za pobjedu u prvoj utakmici, Dinamov trener Nenad Bjelica je optimist.

“Očekivanja su da prođemo u iduće kolo natjecanja. Ekipa se dobro pripremila u ovih par dana. Znamo svi da nismo dali svoj maksimum u prvoj utakmici, vjerujem da će u uzvratu biti puno bolje”, izjavio je Bjelica.

Dinamo je nakon odličnog starta u sezonu i šest pobjeda u prvih šest nastupa, zaredao s dva remija. Osim 1-1 protiv Ferencvarosa, hrvatski prvak nije uspio slaviti ni na gostovanju kod Osijeka u 4. kolu Prve HNL, odigravši u Gradskom vrtu 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prolaz u doigravanje za grupnu fazu Lige prvaka Zagrepčanima će biti neophodan barem jedan pogodak na Groupama Areni. Bjelica za ovaj dvoboj na raspolaganju ima gotovo sve igrače.

“Moharrami i Andrić nisu u kadru. Zagorac je bio zadnjih par dana u punom treningu tako da je i on na listi 20 igrača koji idu na put. Svi su spremni i orni za utakmicu. Nemam dvojbi, znam kako ćemo igrati, kako ćemo krenuti u utakmicu i vjerujem da će nam to donijeti uspjeh”, kaže Bjelica.

Za razliku od Dinama, koji je do sada nastupao u ritmu odigravanja dvije utakmice tjedno, mađarski prvak je odgodio prve dva nastupa u mađarskom prvenstvu, kako bi se momčad fokusirala isključivo na dvoboje s hrvatskim prvakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nekad to donese plus, nekad minus. Vi se psihički pripremate od utakmice do utakmice i razmišljate o tome. Kad imate utakmicu između, ne mislite o tome pa uđete neopterećeniji. Vidjet ćemo što će donijeti susret, da li donosi prednost njima ili nama. Ja se nadam da ćemo to biti mi”, zaključio je Bjelica.

Dvoboj Ferencvarosa i Dinama na Groupama Areni, na kojoj je krajem ožujka Mađarska svladala Hrvatsku (2-1) u kvalifikacijama za EURO 2020., bit će odigran u utorak, s početkom u 20 sati. Dinamu za prolaz u doigravanje treba pobjeda ili neodlučen ishod uz dva ili više pogodaka u mreži mađarskog prvaka.

U slučaju pobjede, hrvatski prvak će se za mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka najvjerojatnije boriti protiv norveškog Rosenborga koji na svom terenu brani prednost 3-1 iz prvog dvoboja s Mariborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako će u utorak ishod biti nepovoljan za zagrebačku momčad, Dinamo će europski put nastaviti u doigravanju za skupine Europske lige protiv boljeg iz dvoboja Maccabija iz Tel Aviva i litavske Suduve, u kojem je momčad iz Litve domaćin u uzvratu u kojem brani prednost od 2-1 iz prve utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.