(VIDEO) U ozračju borbe za nezavisnost: Trebalo je proći 17 godina da El Clasico završi na ovakav način…

Foto: fah

Nogometaši Barcelone i Reala odigrali su na prepunom Camp Nou 0:0. Bila je to utakmica koja je više izgledala kao ”ziheraška”, na remi, što možda i ne čudi budući kako su oba kluba u derbi ušla bodovno poravnata. Nažalost, za Real od prve minute nije zaigrao Luka Modrić, koji je dobio tek desetak minuta, dok je Ivan Rakitić za Barcelonu odigrao, vrlo korektno, cijelu utakmicu. Recimo kako je ovaj 243. El Clasico trebao biti odigran još u listopadu, no, odgođen je zbog sigurnosnih razloga, točnije zbog vala prosvjeda Katalonaca zbog uhićenja devet katalonskih vođa, koji su predvodili narod na referendumu koji je režim u Madridu proglasio ilegalnim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je utakmica bila zanimljiva, kako i ne bi kad na terenu imate dva rivala koji desetljećima vode bitku za prevlast u Španjolskoj, nije to bio derbi na kakve smo navikli. Naime, od 2002. godine El Clasico nije završio bez golova. Podsjetimo, posljednji put su Barcelona i Real odigrali bez golova u prvenstvu prije čak 17 godina na Camp Nou. I to je najveća zanimljivost ovog dvoboja, koji je protekao u ozračju katalonske borbe za nezavisnost. O čemu svjedoči činjenica da je derbi osiguravalo preko četiri tisuća policajaca, pri čemu je oko 1.000 raspoređeno oko stadiona Cam Nou, igrači obje momčadi bili su zbog sigurnosnih razloga smješteni u istom hotelu. Inače, na terenu, sama utakmica bila je vrlo korektna.

Kako smo već pisali na ljestvici trenutno vode Barcelona i Real Madrid sa po 36 bodova, dok je Sevilla treća sa 31 bodom. Očekuje nas neizvjesna bitka za naslov prvaka, koji Real čeka dvije godine, u proljetnom dijelu sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.