(VIDEO) Velika ljudska gesta: Lewis Hamilton petogodišnjem dječaku koji umire od raka poslao svoj bolid

Foto: Snimka zaslona

Maleni petogodišnji dječak Harry Shaw, nažalost, teško je bolestan, boluje od od Ewingovog sarkoma, zloćudnog tumora koji se najčešće javlja u dječjoj dobi, a inače je veliki navijači britanskog vozača formule 1 Lewisa Hamiltona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Harry je iz svog bolesničkog kreveta poslao Hamiltonu dirljivu poruku uoči Velike nagrade Španjolske, svojom je porukom osvojio srce poznatog vozača formule 1, piše portal 24 sata.

”Bok Lewise. Sretno na utrci, hvala na poklonima. Šaljem ti puno ljubavi”, javio se Harry britanskom pilotu. Podsjetimo, Hamilton je prije toga dječaku poslao svoje potpisane fotografije, a pobjedu u Španjolskoj posvetio je upravo Harryju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedila je nova poruka dječaka u kojoj je svom heroju poručio kako je “jako ponosan na njega”.

”Harry ne znaš koliko mi ova poruka znači. Ti si moja inspiracija. Želim da budeš ponosan na mene. Tako si jak dječak, volio bih da sam i sam jak poput tebe. Želim da svijet vidi koliko si jak. Šaljem ti veliku ljubav. Tvoj prijatelj Lewis”, napisao je Hamilton na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječak je otpušten iz bolnice kako bi posljednje dane proveo u krugu obitelji, kod kuće. Ne bi li ga barem malo razveselili Lewis Hamilton i Mercedes su mu sada pred kućni prag dostavili poseban poklon –  jedan od svojih bolida, te trofej s posljednje Hamiltonove utrke.

”Ne poznajem Lewisa, ali ovo što je napravio pokazuje da je pristojna i draga osoba. Ispunio nam je srca porukom koju je poslao i posvetom nakon pobjede u Barceloni”, kazao je  BBC-u Harryjev otac James Shaw.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječakova majka Charlotte Shaw također je bila dirnuta gestom Lewisa Hamiltona:

”Razveselio ga je u trenucima u kojima nije bilo previše veselja kod njega… Krenulo je s potpisanom fotografijom, postajalo je sve veće i veće, a osmijeh na Harryjevom licu sve širi i širi. Nevjerojatno je vidjeti ga da toliko uživa …”

Podsjetimo, liječnici su rekli roditeljima u travnju da je Harryju preostalo tek tjedan dana života, no, hrabri se dječak ne predaje i dalje se bori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.