Krešimir Miletić: Ne ide mi ćirilica – gledam plakat i mislim kako Milorad glumi Potjeha u nekoj grotesknoj predstavi onog Frljića

Foto: snimka zaslona, Facebook, Krešimir Miletić Fotomontaža: narod.hr

“Gledam plakat i prvo pročitam POTJEH u Hrvatskoj. Šta ću, ne ide mi ćirilica”, komentirao je na svom Facebook profilu jedan je od koordinatora GI Narod odlučuje i diplomirani socijalni radnik i društveni aktivist Krešimir Miletić, referirajući se na novi predizborni plakat Milorada Pupovca, na kojemu djelomice na ćirilici, a djelomice na latinici poručuje “Rođen u Hrvatskoj”.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Gledam plakat i prvo pročitam POTJEH u Hrvatskoj.
Šta ću, ne ide mi ćirilica.
Pa si mislim kako Milorad glumi Potjeha u nekoj grotesknoj predstavi onog Frljića. Traži istinu. Mjesto radnje: Šuma, krčevina.
Hrvatske šume d.o.o.
U originalu se pokušao umiti, pao je u zdenac i utopio se. U stvarnosti je Milorad upao u Proračun. I davi se u privilegijama. Ali se nije utopio.
I da, bjesovi mu ne daju da se sjeti istine. Potjeh nam je cijelo vrijeme htio ispričati istinu koje se nikako nije mogao sjetiti.
A istina jednostavna.
Srbinu poput Milorada ne trebaju škole da uspije u Hrvatskoj. Dovoljno je biti Srbin.
I imaš ono što niti Hrvat ne smije imati.
Primjerice tri preferencijalna glasa.
Potjeh s jumbo plakata se ne razlikuje od Hrvata samo po ćirilici. Potjeh naime ne može u Irsku, Švedsku, Njemačku.
Tamo ipak moraš bar nešto znati raditi. Za razliku od Hrvatske u kojoj ga navodno stalno progone nekakvi ustaški klerofašistički bjesovi.
No naš Potjeh je ipak pronašao jedno mjesto gdje je ipak, kao i u Hrvatskoj, dovoljno biti Srbin. Mjesto gdje se uzgajaju i otkud nam se instaliraju premijeri i “mladi lavovi”.
Mjesto na B.
Nekad Beograd, danas Brisel.
Pitam se ima li uopće ikakve razlike.”

>(VIDEO) Dr. sc. Hasanbegović o Pupovčevoj kampanji: ‘Po potrebi nastupa kao srpski politički vođa, a po potrebi kao vođa neojugoslavenske ljevice’

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr