(VIDEO) Zoran Bahtijarević i Krunoslav Capak na HNTV-u: Kad bi se igrač zarazio koronavirusom iz lige bi cijeli klub izletio

Foto: Snimka zaslona

Na HNTV-u gostovali su dr. Krunoslav Capak ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, i kontroverzni dr. Zoran Bahtijarević, liječnik hrvatske reprezentacije i član Radne skupine HNS-a za povratak natjecanja, koji je, između ostaloga, nedavno zaprijetio sportašima kada im je poručio da se oni koji se ne žele cijepiti neće moći baviti vrhunskim sportom. Jedan od ”onih koji se ne žele cijepiti” je i hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, bit će zanimljivo vidjeti na koji će to način Bahtijarević zabraniti Lovrenu da se bavi vrhunskim sportom. Nadalje, Bahtijarević tvrdi kako je cjepivo uz antifašizam najveća tekovina 20. stoljeća. Podsjetimo još jednom, radi se o liječniku hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HNTV-u se govorilo o nastavku skorom HNL-a i Hrvatskog nogometnog kupa u kontekstu pandemije koronavirusa koja, srećom, jenjava.  Uostalom, kakva pandemija u vrijeme izbora?

“Fizička distanca ključna je mjera u ovoj borbi koju vodimo i time na najbolji način zaustavljamo širenje. Zbog toga još ne možemo donijeti mjeru da gledatelji mogu prisustvovati utakmicama. Idemo korak po korak, jer ispunjene tribine na nogometnim utakmicama po nama su pri samom vrhu rizika u ovom trenutku”, rekao je  Capak, nakon čega je dodao jednu doista nevjerojatnu izjavu.

“Kada bi neki nogometaš bio pozitivan, svi njegovi bliski kontakti u zadnjih 48 sati trebali bi ići u samoizolaciju. To bi, prevedeno značilo, da taj klub vjerojatno više ne bi mogao sudjelovati u natjecanju…” Što bi to značilo? Da bi taj klub Capak izbacio iz lige? Što god o sebi mislio dr. Capak ipak još uvijek nije rimski imperator.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Capaka na red je došao već spomenuti Bahtijarević, koji tvrdi, pozivajući se na analize niza europskih zemalja, da sport nije rizičan.

“Nogomet kao sport nije rizičan. Potvrdile su to i analize iz Njemačke, Danske i Engleske. Bliski kontakt tijekom utakmice ne traje dugo i oni nisu česti. No, postaje rizičan u svlačionicama i zatvorenim prostorima gdje ima veliki broj osoba”, kazao je Bahtijarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.