Viktor Orban posjetio i NK Osijek: ”Oduševljen sam dočekom, moći će se razmišljati o naslovu prvaka i iskoraku u Europi”

Foto: Snimka zaslona/NK Osijek

Mađarski premijer Viktor Orban posjetio je osječki Gradski vrt, NK Osijek, a zadržao se puna dva sata te je pritom razgovarao i s klupskim dužnosnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orban nije skrivao oduševljenjem dočekom u Osijeku…

”Zahvaljujem se na ovako lijepom dočeku. Počašćen sam što svjedočim svemu što se događa u ovom klubu koji je, izgleda mi, postao doista velik. Bio sam ovdje i prije desetak godina, pratio neke utakmice mlađih uzrasta, a tada i upoznao klubske djelatnike i trenere. Tada je to bio puno manji klub nego što je danas i izgledao mi je kao da nema perspektivu. Teško je takav klub održavati. Tada se iznjedrila ideja i preporuka da zajedničkim snagama ostvarimo suradnju i napravimo veliki nogometni klub kakav Osijek zaslužuje”, kazao je mađarski premijer na samom početku, presretan što je, kako kaže, došao u zahvalnu i prijateljsku sredinu. Bio je zadovoljan činjenicom da polako daju plodove napori da se u gradu na Dravi stvori jedan ozbiljan klub te zaživi veliki projekt izgradnje nogometnog kampa kao i novog stadiona.

U početku sam mislio da to neće uspjeti, ali ubrzo sam spoznao da ćemo doći do cilja. U Hrvatskoj se mlađe kategorije igrača puno brže razvijaju i brže dolaze u seniorske momčadi nego u Mađarskoj. Zato smo odlučili angažirati dva vaša trenera da nam pokažu kako treba raditi. Hrvati su jako otvoreni za suradnju, puno više nego što sam mislio. Nama je bilo jako važno svemu pristupiti na način da se vidi i prepozna da vam nismo uzeli klub, Osijek, nego da mu isključivo želimo pomoći. Nije lako naći model takvog funkcioniranja i zato se posebno želim zahvaliti mom prijatelju, predsjedniku kluba Ivanu Meštroviću jer od početka smo stava da ovdje na čelu mora biti hrvatski vlasnik. Ovu smo priču počeli zajednički razvijati i mogu vam reći da sam postao veliki navijač NK Osijek”, rekao je predsjednik mađarske Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nadahnutom govoru iskreno je objašnjavao svoje dojmove od trenutka kada se javila ideja o kupnji Osijeka od strane mađarskih investitora i poduzimanju radnji na izgradnji kampa i stadiona, prenose Sportske novosti.

‘Prvo sam mislio da trebate izgraditi samo kamp, ali onda mi je Ivan Meštrović predstavio ideju novog stadiona. Smatrao sam da će to biti puno teže nego što je zapravo, ali podršku ste imali i dobili jer nam je želja ovdje stvoriti jedan veliki i ozbiljan klub.”

Nije se ustručavao mađarski premijer dotaknuti ni rezultatskih planova, onog što navijače svakog kluba najviše zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”S ovim novcima s kojima sada Osijek raspolaže nije realno biti prvak Hrvatske. Ali Ivan mi je rekao da je to cilj u skorijoj budućnosti. Vjerujem mu, a želim da svi vide kako se nitko ljudima u klubu ne želi petljati u njihov posao. To već mogu zaključiti i sami navijači i građani Osijeka. Kad sve što je potrebno bude napravljeno, moći će se razmišljati i o naslovu prvaka. Ako ste prvi onda su tu i novci, zadovoljstvo i sreća, a to mora biti cilj, jer to će biti šlag na tortu. Ljudi koji vode klub dobro to čine i treba ih pustiti da to u miru i dalje čine. Osijek će se još više igrački pojačati i kroz dvije ili tri godine biti spreman pomrsiti račune onima koji su trenutačno ispred njega. Sve pozorno pratim i vjerujem da će i iduće sezone Osijek napraviti novi iskorak u Europi”.

Zahvala Meštrovića Orbanu…

‘Zahvaljujem se prijatelju Viktoru za kojeg znam reći da je najpoznatiji navijač Osijeka. Hvala mu što imamo njegovu podršku i što je prepoznao naš klub kao dobar temelj za investiciju u mladež i razvoj sporta u Hrvatskoj. Veliko hvala i našem prijatelju Lorenzu Meszarosu koji marljivo radi, ako ne i više, kao mi. Osjećamo se privilegirani da ispunimo očekivanja, a obvezujemo se da ćemo iz sezone u sezonu biti sve bolji”, kazao je Meštrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mađarski je premijer imao i lijepe riječi na rastanku.

”Moramo surađivati. Sport je za to jako dobro područje. Suradnja Hrvatske i Mađarske u sportu otvara vrata i za druge vrste suradnji. Zato sam i tu, zato sam došao, da bih podržao ovaj projekt. Sjećam se kada je reprezentacija Hrvatske igrala u Budimpešti. U vrijeme intoniranja vaše himne nije se čuo niti jedan zvižduk. Nije ni u Splitu u kojem je gostovala Mađarska. Iako se na sportskoj razini moramo boriti jedni protiv drugih, moramo imati uvažavanje i poštovanje jedni prema drugima i razvijati i vjerovati u suradnju. Siguran sam da će to biti korisno i za Hrvatsku i za Mađarsku”, zaključio je predsjednik Vlade Mađarske Viktor Orban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.