VK Mladost pred sklapanjem predstečajne nagodbe

Većina vjerovnika Hrvatskog akademskog vaterpolskog kluba Mladost prihvatila je plan financijskog restrukturiranja kluba, što znači da bi pred Trgovačkim sudom u Zagrebu trebala biti sklopljena predstečajna nagodba, koja bi omogućila daljnji rad klubu bez pokretanja stečaja.
Prema podacima iz dokumenata objavljenih na web stranicama Fine, plan financijskog restrukturiranja Mladosti prihvatili su vjerovnici na koje se odnosi 86,2 posto ukupnih dugovanja tog vaterpolskog kluba, dok su protiv bili vjerovnici na koje otpada 13,8 posto ukupnog duga Mladosti, i to mahom bivši igrači tog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupan dug mladosti utvrđen u postupku predstečajne nagodbe iznosi više od 19,3 milijuna kuna. Nešto više od 2 milijuna kuna Mladost duguje državi, Zagrebačkom holdingu i Hrvatskom vaterpolskom savezu, koji su plan restrukturiranja prihvatili, a za plan je glasovao i predstavnik Privrede banke Zagreb, na koju ‘otpada’ gotovo 4,4 milijuna kuna duga Mladosti.

Najveći dio utvrđenih tražbina, više od 12,8 milijuna kuna, Mladost duguje tzv. ostalim vjerovnicima, među kojima prevladavaju bivši i sadašnji igrači Mladosti.

Protiv plana restrukturiranja bila je većina bivših igrača Mladosti koji su prijavili dugovanja, odnosno Igor Hinić, Hrvoje Brlečić, Damir Burić, Teo Đogaš, Blai Mallarach, Ivan Perić, Antonio Petković i Zdeslav Vrdoljak, kojima bivši klub duguje iznose u rasponu od 78 tisuća do gotovo 550 tisuća kuna, odnosno ukupno više od 2,6 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladost je dužan i četvorici sadašnjih igrača, Ivanu i Kristijanu Milakoviću, Josipu Paviću te Duji Živkoviću, ali i još nekoliko bivših igrača koji su bili za prihvaćanje plan restrukturiranja, poput Radua Cosmina, Ivana Buljubašića, Ivana Bebića, Borisa Letice i Vanje Udovičića.

Prema izloženom planu restrukturiranja, u Mladosti, nakon sklapanja nagodbe, očekuju povećanje prihoda iz plana javnih potreba Grada Zagreba, koji koristi još 800 klubova, i Turističke zajednice Grada Zagreba, a u skoroj budućnosti planirano je i potpisivanje sponzorskih ugovora.

Planom je predviđeno da se izvrši sanacija dugovanja prema vjerovnicima na način da se igračima 60 posto potraživanja s kamatama isplati u četverogodišnjem razdoblju dok će se ostalima vjerovnicima 40 posto potraživanja isplatiti u gotovini, a 60 posto iz sponzorskih ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.