Vlhova vodi na Sljemenu, Popović u drugoj vožnji

Zagreb, 4.1.2022.- Petra Vlhova (Slovaèka) tijekom prve vožnje ženske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2022 na zagrebaèkom Sljemenu. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Novu kalendarsku godinu najbolji svjetski skijaši i skijašice u Svjetskom kupu otvaraju u Zagrebu koji je danas i sutra domaćin slalomskih utrka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skijašice su odradile prvu vožnju, a na prvom mjestu je Slovakinja Petra Vlhova. Druga vožnja na rasporedu je u 16.05 sati, piše HRT.

Petra Vlhova otvorila je utrku sa startnim brojem 1 i završila prvu vožnju za 55.99 sekundi. Na drugom mjestu je Amerikanka Mikaela Shiffrin (+0.64), a trećem Švicarka Wendy Holdener (+0.81). Deseta, Slovenka Ana Bucik zaostaje za vodećom Slovakinjom 2.48 sekundi. Na stazi su izuzetno teški uvjeti, proljetne su temperature, a puše i neugodan vjetar.

Prva hrvatska predstavnica, sa startnim brojem 21, bila je Leona Popović i drži 14. mjesto s 2.81 sekundi zaostatka. Andrea Komšić sa startnim brojem 43 i zaostatkom 4.78 sekundi nije ušla u drugu vožnju. Zrinka Ljutić imala je startni broj 40 te nije završila prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kralja Sljemena dobit ćemo sutra. Bit će to 13. muška utrka Svjetskog kupa u Zagrebu. Filip Zubčić najavio je napad na postolje, a iz drugog plana rezultat karijere lovit će Matej Vidović koji je prošle godine bio 12. Od hrvatskih predstavnika nastupit će još Istok Rodeš, Samuel Kolega, Tvrtko Ljutić i Leon Nikić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.