Vodi li Niko Kovač Monaco prema naslovu? ‘Prerano je o tome govoriti…’

Foto: fah

Monaco, kojeg vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, došao je do teško izborene pobjede na gostovanju kod Angersa u sklopu 34. kola francuske prve lige. Monaco je slavio 1:0 pogotkom Wissama Ben Yeddera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovač je prokomentirao činjenicu da se njegov Monaco bori za naslov prvaka Francuske pored jednog moćnog PSG-a.

“Stalno se ponavljam, ali Ligue 1 je vrlo teško prvenstvo s puno jako dobrih momčadi, a Angers je jedna od njih. Bila je to vrlo teška utakmica, to sam i očekivao jer je ovo bila treća utakmica u tjednu za obje momčadi”, kazao je Niko Kovač.

Strijelac pobjedničkog gola nije krenuo od prve minute, no ušao je u igru već u 18. minuti susreta nakon što se ozlijedio Jovetić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mi smo vrlo jaka momčad. Uvijek kažem da smo bliska skupina koja može postići visoke ciljeve. Najvažnije je da svi doprinesu rezultatu ekipe. Svatko može pomoći. Imamo najbolju klupu u Ligue 1  jer smo momčad koja osvaja najviše bodova preko svojih zamjena. Svatko zna da kad ne započne utakmicu da to nije kazna i da će imati priliku igrati i pokazati se tijekom utakmice. To je zdrava konkurencija. Svi su motivirani i tako se dolazi do ovakvih rezultata”, tvrdi hrvatski stručnjak, u trenutku dok njegov Monaco ima samo bod manje od polufinaliste Lige prvaka PSG-a.

Nažalost, Kovač nije htio komentirati činjenicu da se njegova momčad defacto bori za titulu…

“Prerano je o tome govoriti jer su pred nama još četiri utakmice, a raspored nam je daleko od laganog. Igrali smo protiv Angersa, a još se uvijek moramo suočiti s Lyonom, Reimsom, Rennesom i Lensom. To su teške utakmice. Vidjet ćemo i što će biti u polufinalu Kupa. Idemo jednu po jednu utakmicu i ako ih sve pobijedimo, možda će biti moguće ostvariti nešto lijepo.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monaco nije primio pogodak u devet posljednjih utakmica u svim natjecanjima.

“U prvoj polovici sezone primili smo puno lakih golova zbog pojedinačnih pogrešaka. Danas ih moji igrači rade puno manje. Tu su i automatizmi jer svi znaju što moraju učiniti u timu. To je naša snaga jer nogomet je igra u kojoj se u svakoj utakmici ponavljaju situacije. Znamo se agresivno braniti kada protivnik pokušava probiti naš blok. Igrači su također s vremenom stekli samopouzdanje, osjećaju se dobro i svatko zna što mora raditi. To je rezultat puno napornog rada na treninzima i na terenu i volim kad moji igrači napreduju na taj način”.

Monaco nitko nije očekivao u samom vrhu, no sada se i to, pod Kovačevim vodstvom, događa. Sjajni hrvatski stručnjak neće svojim igračima zabraniti da sanjaju čak i o naslovu…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svakodnevno razgovaram sa svojim igračima i imam osjećaj da uvijek žele više. Kad sam rekao da želimo četvrto mjesto, oni su htjeli više. Ako žele doći do trećeg ili čak drugog mjesta, ne želim ih ograničavati. Moraju iskoristiti ovu fantastičnu sezonu. Monaco na početku godine nitko nije očekivao na ovoj razini. Svi su govorili o PSG-u, Lilleu, Lyonu i Rennesu, ali nitko nije spominjao Monaco. To znači da su igrači učinili ono što je potrebno da bi se sanjalo, a sanjati je prvi korak ka postizanju nečega. Ne želim se suprotstaviti ovom snu”, zaključio je Niko Kovač.

 

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.