Vraćaju se navijači u HNL: Oglasila se dva kluba

Foto: fah

Od 15. lipnja na utakmicama HNL-a mogu biti gledatelji. HZJZ je izdao preporuke prije nekoliko dana:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored sjedenja i maksimalan broj gledatelja: Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti tako da su udaljene 1,5 metar jedna od druge odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/3 kapaciteta na tribinama. Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu.

Evidencija: Za svako natjecanje uspostavit će se sustav vođenja evidencije prisutnih osoba u gledateljstvu radi lakšeg naknadnog epidemiološkog praćenja kontakata u slučaju pojave zaraze virusom SARS-CoV-2. Uz mjesto i datum održavanja natjecanja u evidenciju se unose ime, prezime, telefonski broj osobe.

Dnevno mjerenje tjelesne temperature: Gledatelji trebaju na dan dolaska na utakmicu izmjeriti tjelesnu temperaturu. Ako je u jutarnjim satima viša od 37,2 °C, ako se osoba osjeća bolesno ili ima bilo koje znakove bolesti (to se odnosi na sve simptome i znakove bolesti, a ne samo na bolesti dišnih puteva), osoba se treba telefonski javiti nadležnom obiteljskom liječniku, koji će odlučiti o daljnjem postupanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fizička udaljenost: Za vrijeme ulaska i izlaska iz športskog objekta, kao i tijekom boravka odnosno prolaska gledatelja kroz zatvorene prostore športskog objekta na kojem se održava natjecanje (hodnici, sanitarni čvor i sl.) preporučuje se držati razmak od 1,5 metra kao nužnu fizičku udaljenost.

Maske za lice: Gledateljima se preporučuje nošenje maski tijekom cijele utakmice.

Oglasili su se iz Rijeke, gdje će dati prenost pretplatnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sukladno odluci Nacionalnog Stožera civilne zaštite o nužnim mjerama ograničavanja i održavanja sportskih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19 koja stupa na snagu 15. lipnja i preporuci za održavanje sportskih natjecanja na otvorenom, prvenstvena utakmica 29. kola protiv NK Lokomotiva, koja je na rasporedu 16. lipnja s početkom u 21:05 sati na stadionu HNK Rijeka, odigrat će se uz prisutnost gledatelja.

S obzirom da nije moguće korištenje punog kapaciteta stadiona za navedenu utakmicu neće biti prodaje ulaznica već će ulaz biti omogućen samo vlasnicima kompleta ulaznica za utakmice HNK Rijeka u sezoni 2019./2020. Detaljnije upute sukladno preporuci Zavoda za javno zdravstvo vezane za dolazak i boravak na stadionu objavit ćemo naknadno”, priopćili su.

Isto je i sa Osijekom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Godišnji i polugodišnji pretplatnici će moći na Osijekovom stadionu, tijekom ponedjeljka i utorka, preuzeti svoje ulaznice. Radno vrijeme blagajne ispod istočne tribine će u ponedjeljak i utorak biti od 10 do 18 sati.

Bitno je napomenuti da ulazak na tribine nije moguć s godišnjom ulaznicom, nego svaki pretplatnik mora u navedenom razdoblju doći preuzeti svoju jednokratnu ulaznicu, što je pravilo u ovim uvjetima odigravanja utakmica

Dakle, pri ulasku na stadion gledatelj će morati pokazati i godišnju i pojedinačnu ulaznicu. Bitno je dodati da jedna osoba preuzima ulaznicu samo za sebe ili ako je riječ o obiteljskoj godišnjoj ulaznici – onda može preuzeti ulaznicu i za članove obitelji, pri čemu također mora imati i njihove godišnje ulaznice.

Kako je ograničen broj po sektorima na svim tribinama, neće moći svi dobiti ono mjesto na stadionu koje inače imaju kao godišnji pretplatnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni kapacitet ograničen na 30 posto i to za svaki sektor. To znači da će se nakon njihova ispunjavanja gledatelji usmjeravati ka sljedećem, najbližem sektoru ili na drugu tribinu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.