Vratila se sjajna Amerikanka: Kerber i Serena Williams za naslov u Wimbledonu

Foto: fah

U finalu tenisačica na ovogodišnjem trećem “grand slam” turniru sezone Wimbledonu igrat će Njemica Angelique Kerber i Amerikanka Serena Williams.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerber je u polufinalu svladala Latvijku Jelenu Ostapenko sa 6-3, 6-3, dok je Williams bila bolja od Njemice Julije Goerges sa 6-2, 6-4.

Bit će to “repriza” finala otprije dvije godine u “All England Clubu”, a tada je Williams slavila sa 7-5, 6-3. Bio je to posljednji od sedam naslova za Serenu Williams u Wimbledonu, a velika 36-godišnja Amerikanka u subotu će imati svoj jubilarni 10. nastup u završnici ovog turnira.

Williams je dosada tijekom karijere osvojila 23 “grand slam” naslova u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji te bi se pobjedom u subotu izjednačila na vrhu ljestvice svih vremena s Australkom Margaret Court. Bio bi to ujedno i prvi naslov za Williams nakon prošlogodišnjeg Australian Opena i poroda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerber je u dosadašnjoj karijeri osvojila dva “grand slam” naslova, oba u 2016. – Australian Open i US Open. U Australiji je u finalu svladala upravo Serenu Williams.

POLUFINALE:

Angelique Kerber (Njem/11) – Jelena Ostapenko (Lat/12) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serena Williams (SAD/25) – Julia Goerges (Njem/13) 6-2, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.