(FOTO, VIDEO) Zlatko Dalić dan poslije dočekan pljeskom: ‘Zaslužili smo, imali smo motiv usrećiti naše navijače i državu’

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom protiv Engleske u polufinalu 2:1 nakon dramatičnih 120 minuta izborila je svoju prvo finale Svjetskog prvenstva u povijesti. Protivnik Vatrenima u finalu bit će Francuska, koja je u polufinalu svladala Belgiju.

Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah
Foto: fah

Dan kasnije hrvatski izbornik i sportski junak nacije, Zlatko Dalić, na tiskovnoj konferenciji govorio je o najvećem uspjehu hrvatskog sporta u povijesti.

Spomenimo kako je hrvatski izbornik dočekan velikim pljeskom novinara kad je došao na tiskovnu konferenciju.

”Ja mislim da smo asluženo pobijedili, bili smo bolja momčad u drugom dijelu i produžecima. Očekujemo da drugi respekt pokažu prema nama, jer mi stalno govorimo respektu kojeg pokazujemo svim suparnicima”, poručio je Dalić. Ova rečenica je išla na račun engleskih medija koji su podcjenjivački pisali o Hrvatskoj uoči polufinala.

”Možda engleski mediji nisu pokazaali respekt prema hrvatskoj reprezentaciji, ali zaslužili smo ga, pogotovo kad pogledate u kojim klubovima igraju naši igrači. To je za njih bio dodatni motiv, međutim imali smo i mimo toga motiva za plasman u finale i da učinimo sretnima naše navijače i državu…”

Zlatko Dalić zahvalio je na čestitkama te je ponovo koliko je ponosan na igrače.

”Imali smo najteži put, jedina momčad smo koja je igrala osam utakmica, veliki je to napor, jako puno truda smo uložili, ali nije me strah što će biti u nedjelju. Čini mi se da što je teže to mi bolje igramo. Odomorit ćemo se u ova dva tri dana. Nema opravdanja. To su finale i to se igra samo jednom u životu. Bit će nam teško, ali naći ćemo snage i motiva”, kazao je hrvatski izbornik, prenosi HRT.

Izvor: narod.hr