Edi Škovrlj najavio ‘Oluju svih oluja’ u finalu SP-a: Zar smo došli do toga da se više ni Oluja ne smije spomenuti na HRT-u?

Foto: Snimka zaslona

Hrvatska je pobjedom protiv Engleske (2:1) izborila mogućnost da se u finalu Svjetskog prvenstva suprotstavi vrlo jakoj francuskoj reprezentaciji, inače najskupljoj momčadi na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Francuzi su i prije prvenstva, uz Njemačku i Brazil, proglašavani glavnim favoritom natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliko finale SP-a bit će bez sumnje najveći događaj u hrvatskoj sportskoj povijesti i jedan od najvećih događaja u našoj zemlji od 1995. godine i oslobodilačke operacije Oluja, koju u Srbiji i dalje, nažalost, čak i oni mediji koji hine demokratičnost te odbojnost prema Miloševićevom režimu, nazivaju ”etničkim čišćenjem.” Iako je čak i politički sud u Haagu u presudi jasno rekao o čemu se zapravo u Oluji radilo i zašto je ona morala biti pokrenuta. Hrvati to znaju i bez sudova i bez podmetanja od strane djela medija te hinjenih boraca za ljudska prava.

Srpskim medijima, nažalost, i nekim medijima u Hrvatskoj, smeta čak i Oluja kao takva, kao oslobodilačka operacija, i njeno spominjanje na javnoj televiziji, iako bi bez Oluje Vatreni danas igrali vjerojatno neki drugi Kup, a ne FIFA World Cup, i to za neku drugu državu. Bez obzira na zajedništvo koje vlada u Hrvatskoj neki čak i preko hrvatskih povijesnih svetinja žele izazvati podjele i nove raskole.

Naime, u emisiju HRT-a Zabivaka iz Zadra se uključio novinar, reporter Edi Škovrlj. Naravno, u Zadru, koji je godinama bio pod udarima velikosrpskih terorista i ratnih zločinaca, od kojih jedan zahvaljujući sramotnoj odluci hrvatskog Vrhovnog suda uskoro izlazi na slobodu, također je bilo euforično. Škovrlj se javio okružen brojnim hrvatskim navijačima koji su slavili uspjeh Vatrenih te je najavio i finale rekavši kako ćemo u finalu vidjeti ”Oluju svih oluja!” 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je u tome sporno teško je reći i jesmo li došli do toga da se i Oluja, osim onako u prigodne svrhe, kada političari po jeftine političke bodove dolaze 5. kolovoza u Knin, a iza čijih se riječi tada ne kriju nikakva dijela, više ne smije spomenuti javno? Za mjesec dana slavimo Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, tada će se političari sjatiti u Knin, obećavati svašta, govoriti o Oluji kao o najvećoj pobjedi hrvatske vojske u povijesti, tada i nikada više do izbora i nove obljetnice. Vjerojatno će se Oluja tih dana smjeti spomenuti na HRT-u, a da ne izazove polemike i zgražanja nekih krivotvoritelja povijesti.

Čak se i Škovrlj u jednom trenutku pokušao izvući te se povukao pozvavši se na Zorana Vakulu, dakle, svog kolegu s HRT-a koji ”nije najavio ovu oluju koja nesumnjivo slijedi.” Koga se Škovrlj uplašio kad je gotovo u trenu reterirao? Nekoć su čak i na HRT-u bili ponosni na Oluju, što se u međuvremenu promijenilo i kako smo se doveli u tu situaciju? Izbornik Vatrenij Zlatko Dalić posvetio je pobjedu protiv Nigerije u prvom kolu Svjetskog prvenstva hrvatskim braniteljima, nakon toga nastao je muk.

Podsjetimo, Hrvatska će protiv Francuske zaigrati u nedjelju 15. srpnja od 17 sati na stadionu Lužnjiki u Moskvi.  Vatreni bi pobjedom postali tek deveta država koja je planetarnu nogometnu smotru završila kao prvoplasirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.