Vuelta a Espana: Treća etapa za Trentina, bez promjena na vrhu

Foto: fah

Talijanski biciklist Matteo Trentin (Quick-Step) pobjednik je 13. etape “Vuelta a Espane” vožene od Coina do Tomaresa u dužini od 195.1 kilometara dok je Britanac Chris Froome (Sky) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trentin je i u petak dokazao kako je najbolji sprinter od svih vozača koji su se pojavili na “Vuelti” te je lakoćom stigao do svoje već treće etapne pobjede. Njegovi momčadski kolege kontrolirali su tijek događanja u etapi praktički od samoga starta i na kraju odlično pripremili završnicu za Trentina koji je ciljnom linijom prošao s dužinom bicikla ispred drugog sunarodnjaka Giannija Moscona (Sky) dok je treće mjesto zauzeo Danac Soren Kragh (Sunweb).

Ovo je već 15. etapna pobjeda za vozače Quick-Stepa na ovogodišnjim trotjednim utrkama, osvojili su ih po pet na “Giru”, “Touru” i “Vuelti”.

S obzirom da je 13. etapa bila ravničarska, u vrhu ukupnog redoslijeda nije bilo promjena, Froome je zadržao 59 sekundi prednosti u odnosu na drugog Talijana Vincenza Nibalija (Bahrain), odnosno 2:13 minuta ispred trećeg Kolumbijca Estebana Chavesa (Orica).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu i nedjelju pred vozačima su dvije mnogo zahtjevnije etape, subotnja završava usponom na Panderu, a nedjeljna na Sierru Nevadu.

REZULTATI,
13. ETAPA:
1. Matteo Trentin (Ita/Quick-Step) 4:25:13
2. Gianni Moscon (Ita/Sky)
3. Soren Kragh (Dan/Sunweb)
4. Michael Schwarzmann (Njem/BORA)
5. Tom Van Asbroeck (Bel/Cannondale)
6. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain)
7. Chris Froome (VB/Sky)
8. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb)
9. Alberto Contador (Špa/Trek)
10. Nicolas Roche (Irs/BMC) svi isto vrijeme

UKUPNO:
1. Chris Froome (VB/Sky) 53:48:06
2. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) +59
3. Esteban Chaves (Kol/Orica) +2:13
4. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +2:17
5. David De La Cruz (Špa/Quick-Step) +2:23
6. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +2:25
7. Fabio Aru (Ita/Astana) +2:37
8. Michael Woods (Kan/Cannondale) +2:41
9. Alberto Contador (Špa/Trek) +3:13
10. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +3:58

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.