Vuelta – Deniflu etapa, Nibali smanjio zaostatak

Foto: fah

Austrijanac Stefan Denifl iznenađujući je pobjednik 17. etape biciklističke utrke po Španjolskoj, 180.5 km dugačke dionice od Villadiega do Los Machucosa, dok je Talijan Vincenzo Nibali smanjio zaostatak za vodećim Britancem Chrisom Froomeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Denifl, koji nastupa za Aqua Blue Sport, je etapu koja je završila teškim usponom na Los Machuros dobio hrabrim bijegom pobijedivši na koncu s rezultatom četiri sata 48 minuta i 52 sekunde.

“Ne vjerujem da sam ostvario pobjedu. Čitav život sam čekao na ovaj dan. Ovo je velika pobjeda za mene i za momčad. Kada sam osjetio da mogu, jurnuo sam naprijed i izdržao sam,” kazao je 29-godišnji Austrijanac kojem je ovo bila prva etapna pobjeda na nekoj od velikih utrka.

Drugo mjesto sa 28 sekundi zaostatka osvojio je Španjolac Alberto Contador (Trek-Segafredo), a iza njega ciljem su prošli Kolumbijac Miguel Angel Lopez (Astana Pro Team) i Talijan Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) sa 64 sekunde zaostatka. Vodeći u ukupnom poretku Britanac Chris Froome (Team Sky) zauzeo je 14. mjesto sa 1:46 minuta minusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Froome je zadržao vodstvo, no Nibali je smanjio zaostatak za 42 sekunde i sada Britanac ima minutu i 16 sekundi prednosti četiri etape prije kraja ‘Vuelte’. Treći je Nizozemac Wilco Kelderman (Team Sunweb) s više od dvije minute zaostatka.

U četvrtak je na rasporedu 18. etapa, 169 km dugačka dionica od Suancesa do Santo Toribio de Liebana.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Stefan Denifl (Aut / Aqua Blue Sport) 4:48:52
2. Alberto Contador (Špa / Trek-Segafredo) +28
3. Miguel Angel Lopez (Kol / Astana Pro Team) +1:04
4. Vincenzo Nibali (Ita / Bahrain-Merida) +1:04
5. Ilnur Zakarin (Rus / Katusha-Alpecin) +1:04
6. Rafal Majka (Polj / BORA-hansgrohe) +1:04
7. Michael Woods (Kan / Cannondale-Drapac) +1:13
8. Daniel Moreno (Špa / Movistar Team) +1:17
9. Wilco Kelderman (Niz / Team Sunweb) +1:19
10. David De La Cruz (Špa / Quick-Step Floors) +1:42
14. Chris Froome (VB / Team Sky) +1:46…

UKUPNI POREDAK:

1. Chris Froome (VB / Team Sky) 67:44:03
2. Antonio Nibali (Ita / Bahrain-Merida) +1:16
3. Wilco Kelderman (Niz / Team Sunweb) +2:13
4. Ilnur Zakarin (Rus / Katusha-Alpecin) +2:25
5. Alberto Contador (Špa / Trek-Segafredo) +3:34
6. Miguel Angel Lopez (Kol / Astana Pro Team) +4:39
7. Michael Woods (Kan / Cannondale-Drapac) +6:33
8. Wout Poels (Niz / Team Sky) +6:40
9. Fabio Aru (Ita / Astana Pro Team) +6:45…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.