Vuelta: Quintani druga etapa, Roche novi vodeći

Foto: fah

Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) pobjednik je druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke “Vuelta a Espana” vožene od Benidorma do Calpa u dužini od 199.6 kilometara, dok je Irac Nicolas Roche (Sunweb) drugim mjestom u etapi preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Quintana i Roche bili su dvojica od šestorice vozača koji su se iznenađujuće izdvojili iz glavne skupine otprilike 25 kilometara prije cilja i uspjeli ostvariti više od pola minute prednosti. Iznenađenje da je peloton pustio spomenutu šestorku je tim veće s obzirom da su među bjeguncima bili i kandidati za ukupnu pobjedu poput Quintane, Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), Kolumbijca Rigoberta Urana (Education First) i Talijana Fabija Arua (UAE Emirates). Nisu čak reagirale niti momčadi koje u svojim redovima imaju sprintere i tako propustile jednu od rijetkih prilika na “Vuelti” za etapnu pobjedu.

Quintana je napao svoje kolege iz bijega otprilike tri kilometra prije cilja te uspio ostvariti pet sekundi prednosti u odnosu na drugog Rochea i trećeg Rogliča.

U ukupnom redoslijedu Roche sada ima dvije sekunde prednosti ispred drugog Quintane, a osam ispred trećeg Urana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
2. ETAPA:
1. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 5:11:17
2. Nicolas Roche (Irs/Sunweb) +5
3. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) +5
4. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +5
5. Fabio Aru (Ita/UAE Emirates) +5
6. Mikel Nieve (Špa/Mitchelton-Scott) +8
7. Sergio Higuita (Kol/Education First) +37
8. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) +37
9. Alex Aranburu (Špa/Caja Rural-Seguros RGA) +37
10. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +37
UKUPNO:
1. Nicolas Roche (Irs/Sunweb) 5:26:12
2. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +2
3. Rigoberto Uran (Kol/Education First) +8
4. Mikel Nieve (Špa/Mitchelton-Scott) +22
5. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +33
6. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) +36
7. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +38
8. Sergio Higuita (Kol/Education First) +40
9. Davide Formolo (Ita/BORA-Hansgrohe) +46
10. Rafal Majka (Polj/BORA-Hansgrohe) +46

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.