Vuelta: Britanac Simon Yates nadomak pobjede

Foto; fah

Španjolski biciklist Enric Mas pobijedio je na zahtjevnoj, 98-kilometarskoj i pretposljednjoj etapi Vuelte od Escaldes-Engordanyja do prijelaza Coll de la Gallina u Andori, dok je Britanac Simon Yates trećim mjestom ostao u vodstvu i smiješi mu se ukupna pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mas je u ciljnom sprintu bio brži od Kolumbijca Miguela Angela Lopeza (Astana), a obojica su ovim uspjehom došli na drugo i treće mjesto ukupnog poretka, ali je još veći posao napravio Yates. On prije zadnje etape u nedjelju ima velikih minutu i 49 sekundi prednosti ispred Masa i samo ga velika nesreća može spriječiti da u nedjelju u Madridu podigne pobjednički pokal.

Ukoliko Yates osvoji Vueltu bit će to u pravom smislu riječi godina Britanaca jer je Chris Froome pobijeido na Giru, a Geraint Thomas na Tour de Franceu.

1. Enric Mas (ŠPA/QST) 97,3 km za 2 h 59:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Miguel Ángel López (KOL/AST) à 0.

3. Simon Yates (VBR/MIT) +23.

4. Thibaut Pinot (FRA/FDJ) 54.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Rigoberto Uran (KOL/EFD) 57.

6. Wilco Kelderman (NIZ/SUN) 1:11.

7. Steven Kruijswijk (NIZ/LNL) 1:15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

8. David De la Cruz (ŠPA/SKY) 2:17.

9. Nairo Quintana (KOL/MOV) 3:09.

10. Alejandro Valverde (ŠPA/MOV) 3:09.

UKUPNO:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Simon Yates (VBR/Mitchelton) 79 h 44:30.

2. Enric Mas (ŠPA/QST) + 1:46.

3. Miguel Ángel López (KOL/AST) 2:04.

4. Steven Kruijswijk (NIZ/LNL) 2:54.

5. Alejandro Valverde (ŠPA/MOV) 4:28.

6. Thibaut Pinot (FRA/FDJ) 5:57.

7. Rigoberto Uran (KOL/EFD) 6:07.

8. Nairo Quintana (KOL/MOV) 6:51.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.