Vuelta: Pogačaru deveta etapa, Quintana novi vodeći

Foto: fah

Mladi slovenski biciklisti Tadej Pogačar (UAE Emirates), koji će za dva tjedna napuniti 21 godinu, pobjednik je devete etape ovogodišnje “Vuelta a Espane” vožene od Andorre la Velle do vrha uspona na Cortals d’Encamp u dužini od 94.4 kilometara, dok je Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) drugim mjestom u etapi preuzeo vodstvo u ukupnom redoslijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađi vozač na ovogodišnjoj “Vuelti” Pogačar sjajno je odvezao posljednji 11-kilometarski uspon tijekom kojega su biciklisti protiv sebe imali i vrijeme jer ih je većim dijelom pratila jaka kiša koja se pretvarala i u tuču. Pogačar je jedini mogao pratiti jak napad Quintane kojim se Kolumbijac odvojio od svojih najvećih konkurenata za ukupnu pobjedu, sunarodnjaka Miguela Angela Lopeza (Astana) i Slovenca Primoža Rogliča (Jumbo-Visma). Quintana i Pogačar su uspjeli ostvariti pola minute prednosti u odnosu na Lopeza i Rogliča, a kada je momčad Movistara odlučila povući taktički potez i od svog vozača koji se nalazio u bijegu te bio u igri za etapnu pobjedu, Marca Solera, zatražila da uspori i sačeka Quintanu kako bi mu pomogao povećati prednost, što se Soleru vidno nije svidjelo, Pogačar je iskoristio nesporazum u momčadi Movistara i tri kilometra prije cilja on je krenuo u napad. Vrlo brzo je mladi Slovenac napravio 10-ak sekundi prednosti u odnosu na Quintanu te je ciljem prošao 23 sekunde ispred Kolumbijca za svoju prvu od vjerojatno mnogih etapnih pobjeda na najvećim svjetskim utrkama.

Treći Roglič i četvrti Španjolac Alejandro Valverde (Movistar) na cilj su stigli sa 48 sekundi zaostatka za Pogačarom.

U ponedjeljak je slobodan da na “Vuelti”, dok će se u utorak voziti pojedinačni kronometar od Jurancona do Paua u dužini od 36.2 kilometara. Uoči tog kronometra Quintana ima šest sekundi prednosti ispred drugog Rogliča, 17 ispred trećeg Lopeza, a 20 ispred četvrtog Valverdea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REZULTATI,
9. ETAPA:
1. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) 2:58:09
2. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +23
3. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) +48
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +48
5. Marc Soler (Špa/Movistar) +57
6. Hermann Pernsteiner (Aut/Bahrain) +59
7. Sergio Higuita (Kol/Education First) +1:01
8. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +1:01
9. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +1:01
10. Tao Geoghegan Hart (VB/INEOS) +1:38
UKUPNO:
1. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 35:18:18
2. Primož Roglič (Slo/Jumbo-Visma) +6
3. Miguel Angel Lopez (Kol/Astana) +17
4. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) +20
5. Tadej Pogačar (Slo/UAE Emirates) +1:42
6. Carl Fredrik Hagen (Nor/Lotto-Soudal) +1:46
7. Nicolas Edet (Fra/Cofidis) +2:21
8. Rafal Majka (Polj/BORA-Hansgrohe) +3:22
9. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb) +3:53
10. Dylan Teuns (Bel/Bahrain) +4:46

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.