Vujović: U neznanju jednog i drugog, ja sam bolje prošao

Foto: fah

“Žao mi je Hrvatske. Teško je izgubiti dvije utakmice kako je Hrvatska izgubila u dva dana. Nisu humana pravila u kojima u 24 sata igraš dvije utakmice. Ali, na Hrvatskoj je sada da se povrati, da se izbori, da se konsolidira, jer ih čeka vas Europsko prvenstvo, a tamo ste glavni favoriti”, poručio je slovenski izbornik Veselin Vujović za Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” Ispast će da previše pametujem, ali, kod 8 razlike sam pomislio “ukoliko Babić bude zamijenio Duvnjaka, Cindrića, Štrleka i dao šansu ovima mlađima koji su željni, koji imaju snage, koji hoće da i oni odigraju za medalju, tad sam pukao”. Ali iz nekog razloga on je smatrao da je to možda još rano ili je htio da dobiti 10, 15 razlike Slovence. I kad je Slovenija počela trčati, više nije bilo ni hrabrosti ni prilike da se uvedu ti neki neiskusni momci. A ovi su već bili previše umorni da odgovore na onaj ritam koji smo mi tog trenutka nametnuli”, dodao je.

“Promijenio sam četiri igrača jer je meni gorjelo pod nogama pa sam bio primoran promijeniti ih, a Babić baš i nije morao. Ispalo je da su Blagotinšek i nekoliko mlađih momaka izdržali period krize kad smo počeli hvatati priključak, onda su se uključili i ostali, pa se ukazalo nešto i na golu, stativa, odbilo se nama… Faktor sreće je bio. Da mi netko u snovima kaže da za 19 minuta možemo pobijediti hrvatsku reprezentaciju 9 razlike, ja bih mu rekao da je lud. Pretpostavljam da je isto tako mislio i Talant Duševajev kad je okrenuo Veszprem u Ligi prvaka. Tad sam mislio da sam vidio sve u sportu, ali u subotu sam vidio novo čudo”, dodao je.

“Ma, kad sve zbrojim, siguran sam da Babić ne zna kako je izgubio, a ne znam baš ni ja kako sam pobijedio. U tom neznanju jednog i drugog, ja sam bolje prošao. Jer pobijediti i okrenuti ovakvu utakmicu, može netko sad filozofirati i izmišljati toplu vodu, ali to je gotovo ravno nemogućem. Mi smo to postigli. Ne znam kako to objasniti. Osim da sam sretan. Ne zahvaljujem se nikome odozgo, nego ovim igračima koji su to napravili. Samo “luđaci” mogu dobiti ovakvu utakmicu”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.