Vukovar: Dan zajedništva, ponosa i sreće 16. srpnja

Zagreb, 16.07.2018 - Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj. Na slici hrvatski nogometaši na krovu autobusa dolaze na Trg bana Jelačića. foto HINA/ Zvonimir KUHTIĆ/ ds

U znak sjećanja na 16. srpnja 2018., kad je u Hrvatsko oduševljeno dočekana nogometna reprezentacija koja je na Svjetskome nogometnom prvenstvu u Rusiji osvojila srebro, u Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće, a jedini uvjet za sudjelovanje građana u programu je da budu odjeveni u dresove s “hrvatskim kockicama”, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u srijedu u vukovarskoj Gradskoj upravi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o projektu čiji je inicijator, kako je rečeno, hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, a iza projekta stoji tvrtka “Organizatori bez granica”, turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Grad Vukovar.

“Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirat će se programi na kojima će sudjelovati građani odjeveni u kockice”, rekao je producent Aleksandar Kovačević.

Direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić rekla je da će se Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježiti u Park-šumi Adici, gdje će posjetitelji u dresovima s kockicama i navijačkim rekvizitima moći zaigrati tzv. bubble football.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Upravo kako su naši nogometaši krenuli na Svjetsko prvenstvo iz Vukovara, tako mi je iznimno drago što ova pozitivna priča kreće upravo iz Vukovara jer nema boljeg mjesta za zajedništvo”, rekla je zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić, dodajući da gradske vlasti projektu daju punu potporu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.