Vukovar u osmini finala Donosti Cupa

Foto: fah

Nogometaši Vukovara 1991 do 17 godina plasirali su se u osminu finala Donosti Cupa u San Sebastianu nakon što su u četvrtak boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali baskijsku Lauaizetu Ikastolu s 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar je poveo golom Ivana Oreškovića u 14. minuti a izjednačio je Aimar Diestre u 31. minuti. Nakon regularnog dijela rezultat je bio 1-1 pa se prišlo izvođenju kaznenih udaraca. Ivan Goleta, Ivan Gelemanović i Ivan Kožul bili su precizni s bijele točke dok je za Baske pogodio Imanol Sanchez.

Ovom pobjedom Vukovarci su upisali i treću pobjedu uz jedan remi pa će u četvrtfinalu igrati protiv španjolske momčadi Promesas Del Norte, kluba iz sjeverne pokrajine Navarre. Utakmica se igra u četvrtak navečer.

Vukovar je u srijedu u posljednjoj utakmici skupine L svladao švedski Segeltorps s 2-0 no zbog slabije gol razlike prošao je u 1/16 finala kao drugoplasirana ekipa. Njihov idući protivnik koji je prošao kao prvoplasirana ekipa su svojoj skupini imao je slobodno jutro direktno izborivši osminu finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vukovar 1991 prva je momčad s ovih prostora koja sudjeluje na međunarodnom Donosti Cupu, natjecanju starom 25 godina. Ove godine na turniru u sjevernom gradu San Sebastianu, kojeg na baskijskom jeziku zovu Donosti, sudjeluje 580 klubova iz 25 zemalja u muškoj i ženskoj kategoriji te različitim uzrastima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.