Warriorsi se izvukli u Milwaukeeju

Foto: fah

Košarkaši Golden Statea svladali su u Milwaukeeju domaće Buckse sa 124-121, a iako su u posljednjoj četvrtini imali prednost od 14 koševa sve do posljednje akcije morali su se boriti za 11. pobjedu u sezoni, u kojoj je Warriorse s 33 koša predvodio Kevin Durant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klay Thompson je u slavlje momčadi iz Oaklanda ugradio 29 koševa uz pet pogođenih trica, a kapetan Stephen Curry je postigao 20 poena.

“Svaka pobjeda u gostima je dobra. Zapravo, svaka je pobjeda dobra, pogotovo kad je ostvarena kad nismo baš briljirali, a igrali smo i drugu večer zaredom. Mislim da je Milwaukee igrao fantastično, no mi smo napravili što smo trebali”, izjavio je nakon dvoboja trener Golden Statea Steve Kerr.

Njegov suparnik na drugoj strani Jason Kidd žalio je za propuštenim prilikama svoje momčadi u kojoj su najbolji bili Giannis Antetokounmpo s 30 koševa i Jabari Parker s 28.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kad igrate protiv najboljih momčadi, onda je sve što želite prilika za pobjedu. Mi smo imali svoje prilike, ali ih, nažalost, nismo uspjeli iskoristiti”, izjavio je Kidd.

Kevin Durant je u 33 koša ugradio pet trica, a tome je dodao šest skokova i pet asistencija, a istaknuo je važnost pobjede ostvarene u neizvjesnoj završnici, u kojoj je u posljednjih dvije i pol minute njegova momčad ostavila domaće bez ubačaja iz igre.

“Igrali smo neke neizvjesne utakmice, ali nijedna nije bila tako napeta. Ovo je bio dobar test za nas, jer smo mogli vidjeti kako ćemo reagirati igrajući drugu večer zaredom pred bučnim gledateljima i protiv mlade momčadi koja se posebno pripremala za nas”, istaknuo je Durant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč pobjedi Golden State (11-2) je ostao ma drugom mjestu Zapadne konferencije, jer su do trijumfa u noći sa subote na nedjelju stigli i Los Angeles Clippersi (12-2) koji su pred svojim navijačima svladali Chicago sa 102-95, iako su Bullsi vodili većim dijelom dvoboja, a u drugoj četvrtini imali čak 19 koševa viška.

Bullse je predvodio Dwyane Wade s 28 koševa, a povratak Clippersa prošao je u režiji Blakea Griffina, koji je postigao 26 poena uz 13 skokova, i Chrisa Paula koji je završio dvoboj s 19 koševa i osam asistencija. Značajan doprinos dao je i Marrese Speights sa 16 koševa za 18 minuta igre.

Prošlu će noć pamtiti i navijači New Orleansa. Njihovi su Pelicansi stigli do domaće pobjede 121-116 nad Charlotteom, ostvarenom u produžetku, a momčadi se priključio Jrue Holiday koji je propustio početak sezone kako bi bio uz suprugu koja je nedavno rodila i bila na operaciji kojom joj je uklonjen tumor na mozgu. Holiday je s 22 koša bio treći strijelac momčadi koju je do treće pobjede u sezoni ponovno predvodio Anthony Davis s 38 koševa i 16 skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Velika je razlika s Jrueom na terenu, napadački i obrambeno. Kad je on na parketu mi igramo jako dobro”, nahvalio je Davis svog suigrača.

Langston Galloway dodao je 23 koša za pobjednike, a posebno važnu ulogu imao je u posljednjoj četvrtini u kojoj su Pelicansi nadoknadili 11 poena zaostatka. Strijelce Charlottea predvodili su Kemba Walker s 25 koševa i Marco Belinelli s 22, a Hornetsi su porazom propustili priliku izjednačiti se s Atlantom (9-3), vodećom momčadi u njihovoj Jugoistočnoj diviziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.