Wimbledon popustio i dopustio nastup Rusima i Bjelorusima

wimbledon
Foto: fah

Ruskim i bjeloruskim tenisačima bit će dozvoljen nastup na Wimbledonu ove godine kao “neutralnim sportašima”, objavili su čelnici trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Naša trenutačna namjera je prihvatiti prijave ruskih i bjeloruskih igrača pod uvjetom da se natječu kao ‘neutralni’ sportaši i da ispunjavaju odgovarajuće uvjete, objavio je All England Lawn Tennis Club (AELTC) na svojim stranicama.

Naime, prvobitno je zbog ruske agresije na Ukrajinu tenisačima iz Rusije i Bjelorusije bio zabranjen nastup na jednom od najpoznatijih svjetskih turnira, premda su imali pravo nastupa na ostalim ATP i WTA turnirima, kao i na ITF Touru, ali bez nacionalnih obilježja.

– Tenisačima će se zabraniti izražavanje potpore ruskoj invaziji na Ukrajinu u različitim oblicima i zabraniti ulazak igračima koji primaju sredstva od ruskih i/ili bjeloruskih država. Uvjeti su pažljivo razvijeni kroz konstruktivan dijalog s Vladom Ujedinjenog Kraljevstva i međunarodnim tijelima dionika u tenisu, te su usklađeni s objavljenim smjernicama Vlade za sportska tijela u Ujedinjenom Kraljevstvu, dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik All England Cluba Ian Hewitt dodao je kako je ovo bila “nevjerojatno teška odluka”.

– Nastavljamo u potpunosti osuđivati ​​rusku nezakonitu invaziju i naša svesrdna podrška ostaje uz narod Ukrajine. Ovo je bila nevjerojatno teška odluka, koja nije donesena olako, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.