Wimbledon: Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut prvi put u polufinalu na Grand Slam turnirima

Foto: fah

Španjolski tenisač Roberto Bautista Agut (ATP – 22.) prvi put u karijeri probio se do polufinala na Grand Slam turnirima, nakon što je u srijedu u četvrtfinalu Wimbledona nadigrao Argentinca Guida Pellu sa 7-5, 6-4, 3-6, 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov treći međusobni dvoboj i treća pobjeda 31-godišnjeg Španjolca.

Bautista Agut će za svoje prvo finale na Grand Slam turnirima igrati protiv prvog tenisača svijeta i branitelja wimbledonskog naslova Srbina Novaka Đokovića koji je sa 6-4, 6-0, 6-2 u četvrtfinalu pobijedio Belgijca Davida Goffina (ATP – 23.).

Đoković u međusobnim dvobojima s Bautistom Agutom vodi sa 7-3, a srpski tenisač je slavio u sva tri dosadašnja meča na Grand Slam turnirima. Zanimljivo, Španjolac je pobijedio Đokovića u oba meča odigrana ove godine, u polufinalu turnira u Dohi te u osmini finala u Miamiju, a oba puta je nadoknadio set zaostatka. Ovo će im biti prvi meč na travnatoj podlozi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

WIMBLEDON, tenisači – četvrtfinale
Novak Đoković (Srb/1) – David Goffin (Bel/21) 6-4, 6-0, 6-2
Roberto Bautista Agut (Špa/23) – Guido Pella (Arg/26) 7-5, 6-4, 3-6, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.