Wimbledon: Svitolina u osmini finala, čeka Martić ili Collins

Foto_ fah

Ukrajinka Jelina Svitolina pobijedila je u 3. kolu Wimbledona Grkinju Mariju Sakkari sa 6-3, 6-7 (1), 6-2 i po drugi put u karijeri probila se u osminu finala najvećeg teniskog turnira, gdje će za suparnicu imati bolju iz hrvatsko – američkog dvoboja Petre Martić i Danielle Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinka je ovom pobjedom prekinula rezultatsku krizu, djelomično izazvanu i ozljedom koljena, koja je trajala još od ožujka. Naime, Svitolina je prvi put nakon polufinala Indian Wellsa uspjela nanizati tri pobjede i izjednačiti svoj najbolji wimbledonski rezultat.

“Lijepo je što ću sada imati dva dana odmora. To mi je bio motiv više”, rekla je 24-godišnja Ukrajinka nakon pobjede nad Grkinjom Marijom Sakkari.

Svitolina će se u ponedjeljak boriti za svoje prvo četvrtfinale u All England Clubu, a suparnica će joj biti bolja iz dvoboja Dućanke Petre Martić i Amerikanke Danielle Collins.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bude li joj suparnica 28-godišnja hrvatska tenisačica, bit će to njihov peti međusobni dvoboj, a Svitolina vodi sa 3-1, no sva četiri meča odigrale su na zemljanoj podlozi. U posljednjem srazu, koji se dogodio u 2. kolu turnira u Rimu prošle godine, Martić je osvojila svega tri gema, a Ukrajinka kasnije došla do naslova.

Uz Svitolinu, mjesto u osmini finala izborila je i Kineskinja Shuai Zheng koja je sa 6-4, 6-2 nadigrala Dankinju Caroline Wozniacki.

U konkurenciji tenisača prvi se osmine finala domogao Kanađanin Miloš Raonić koji je sa 7-6 (1), 6-2, 6-1 bio bolji od Amerikanca Reilyja Opelke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TENISAČI – 3. kolo
Miloš Raonić (Kan/15) – Reilly Opelka (SAD) 7-6 (1), 6-2, 6-1

TENISAČICE – 3. kolo
Jelina Svitolina (Ukr/8) – Maria Sakkari (Grč/31) 6-3, 6-7 (1), 6-2
Shuai Zhang (Kin) – Caroline Wozniacki (Dan/14) 6-4, 6-2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.