WTA Acapulco: Hrvatska tenisačica Donna Vekić u četvrtfinalu

Foto: fah

Najbolje rangirana hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA – 28.) probila se u četvrtfinale WTA turnira u meksičkom Acapulcu, gdje je u noći sa srijede na četvrtak u dvoboju 2. kola nadigrala Amerikanku Christinu McHale (WTA – 144.) sa 6-4, 7-5 nakon jednog sata i 50 minuta igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to njihov drugi dvoboj i prva pobjeda Osječanke, do koje je stigla preokretom u drugom setu. U prvom setu je Vekić nakon pet ‘breakova’ u šest gemova povela sa 4-2, McHale je uspjela izjednačiti na 4-4, ali je s još dva osvojena gema u nizu naša tenisačica osvojila prvu dionicu meča.

Drugi set je bolje započela 26-godišnja Amerikanka i povela sa 5-2, ali je uslijedio veliki povratak Donne Vekić. Spasila je dvije set-lopte u devetom te još jednu u desetom gemu te završila meč nizom od pet osvojenih gemova.

Do trećeg četvrtfinala u ovoj sezoni, a u prethodna dva slučaja se nije na tome zaustavila, Vekić je došla zahvaljujući odličnoj igri na servis McHale, koji je uspjela slomiti čak sedam puta iz 12 prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Donnina suparnica biti bolja iz dvoboja Birtanke Johanne Konte i Ruskinje Varvare Flink.

Iznenađenje večeri priredila je brazilska tenisačica Beatriz Haddad Maia koja je sa 6-3, 6-3 nadigrala prvu nositeljicu turnira Amerikanku Sloane Stephens.

WTA Acapulco – 2. kolo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beatriz Haddad Maia (Bra) – Sloane Stephens (SAD/1) 6-3, 6-3

DONNA VEKIĆ (HRV/3) – Christina McHale (SAD) 6-4, 7-5

Saisai Zheng (Kin/7) – Timea Babos (Mađ) 4-6, 6-4, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.