WTA Cincinnati: Martić propustila priliku za glavni ždrijeb

Foto: fah

Hrvatske tenisačice imale su polovičan uspjeh u kvalifikacijama za WTA turnir u Cincinnatiju, gdje je Donna Vekić pobjedom 2-6, 6-4, 6-1 nad Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom izborila mjesto u glavnom ždrijebu, dok je Petra Martić poražena od Paragvajke Veronice Cepede Royg sa 3-6, 6-3, 5-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martić je u odlučujućem setu vodila 5-3, ali je do kraja meča osvojila svega tri poena te tako ispustila priliku da učini isto što i Donna Vekić te se pridruži Ani Konjuh i Mirjani Lučić-Baroni koje su izravno ušle u glavni turnir.

Najiskusnija, Mirjana Lučić-Baroni prva će u akciju. Suparnica u 1. kolu joj je Španjolka Carla Suarez-Navarro, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak, ne prije 2.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Lučić-Baroni je dvaput igrala protiv Španjolke i izgubila oba meča, 2013. u Wimbledonu te 2015. u Brisbaneu.

Ana Konjuh će u 1. kolu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koju je pobijedila na ovogodišnjem Wimbledonu, a izgubila godinu dana ranije u Roland Garrosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donni Vekić je ždrijebom za suparnicu dodijeljena ‘sretna gubitnica’ iz kvalifikacija Ruskinja Natalija Vihljanceva, zamjena za ozlijeđenu Mariju Šarapovu. Donna ju je ove godine pobijedila u Wimbledonu te u kvalifikacijama turnira u Madridu, dok je od nje poražena prošle godine u Sankt Peterburgu. Prođe li Vihljancevu, Osječanku bi u 2. kolu čekala prva tenisačica svijeta Čehinja Karolina Pliškova.

Nagradni fond turnira je 2,83 milijuna američkih dolara, a nositeljice su ujedno i najboljih 16 aktivnih tenisačica s aktualne pojedinačne WTA ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.