WTA Eastbourne: Iznenađujući porazi Angelique Kerber i Simone Halep

Foto: fah

Najbolja britanska tenisačica Johanna Konta svladala je prvu tenisačicu svijeta Njemicu Angelique Kerber sa 6-3, 6-4 i plasirala se u polufinale WTA turnira u Eastbourneu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unatoč porazu, Kerber će dočekati nastup u Wimbledonu kao ‘broj 1’, jer je Rumunjka Simona Halep, koja ju mogla prestići, također poražena u četvrtfinalu. Bolje od finalistice Roland Garrosa bila je danska tenisačica Caroline Wozniacki sa 5-7, 6-4, 6-1.

Dankinja će u polufinalu igrati protiv Britanke Heather Watson koja je sa 6-1, 1-6, 6-4 bila bolja od Čehinje Barbore Strycove. Kontu čeka obračun s trećom tenisačicom svijeta Čehinjom Karolinom Pliškovom, koja za plasman u polufinale svladala Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu sa 6-7 (7), 6-2, 6-4.

WTA Eastbourne – četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Johanna Konta (VB/5) – Angelique Kerber (Njem/1) 6-3, 6-4

Karolina Pliškova (Češ/3) – Svjetlana Kuznjecova (Rus/7) 6-7 (7), 6-2, 6-4

Heather Watson (VB) – Barbora Strycova (Češ) 6-1, 1-6, 6-4

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Caroline Wozniacki (Dan/6) – Simona Halep (Rum/2) 5-7, 6-4, 6-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.