(FOTO) WTA Finale: Svitolina startala pobjedom nad Kvitovom

Foto: fah

Šesta tenisačica svijeta, Ukrajinka Jelina Svitolina, svladala je Čehinju Petru Kvitovu sa 6-3, 6-3 u prvom dvoboju na ovogodišnjem završnom turniru, WTA Finalu u Singapuru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukrajinka je ovom pobjedom prekinula niz od sedam uzastopnih poraza od 28-godišnje ljevoruke Čehinje, koju je prethodno uspjela pobijediti samo u njihovom prvom dvoboju odigranom još 2014. u Cincinnatiju.

Za Svitolinu je ovo drugo sudjelovanje na WTA Finalu i njezina druga pobjeda. Prošle je godine kao debitantica u Singapuru svladala Simonu Halep, ali su je porazi od Caroline Wozniacki i Caroline Garcije ostavili bez polufinala.

U drugom nedjeljnom dvoboju iz Bijele skupine, od 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu, sastaju se Dankinja Caroline Wozniacki i Čehinja Karolina Pliškova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ponedjeljak su na rasporedu dvoboji 1. kola u Crvenoj skupini, a sastaju se Japanka Naomi Osaka i Amerikanka Sloane Stephens te Njemica Angelique Kerber i Nizozemka Kiki Bertens. Prvi meč započinje u 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

WTA Finale, Bijela skupina – 1. kolo

Jelina Svitolina (Ukr/6) – Petra Kvitova (Češ/4) 6-3, 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.