Xavi ljut na rumunjskog suca: Obilježio je utakmicu

Foto: fah

Nogometaši Barcelone oprostili su se od Europe za ovu sezonu nakon ispadanja u četvrtfinalu Lige prvaka od PSG-a. Barca je u prvom susretu u Parizu slavila 3:2, no Parižani su uzvratili u Španjolskoj pobjedom od 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trener Barcelone Xavi bio je razočaran zbog poraza, ali i iznimno ljut na rumunjskog suca Istvana Kovacsa za kojega je rekao da je obilježio ovu utakmicu.

– Žao mi je, dok smo bili kompletni, 11 na 11, bili smo dobro organizirani. Isključenje Arauja sve je promijenilo. Šteta, imali smo priliku plasirati se u polufinale. Jedna sučeva odluka promijenila je sve. Sudac je obilježio ovu utakmicu, izjavio je Xavi.

Krenulo je dobro za Barcelonu, Raphinha je zabio za vodstvo u 12. minuti, ali nakon izravnog crvenog kartona Arauja, sve je otišlo nizbrdo. Dembele je izjednačio za Parižane do kraja poluvremena, a u nastavku su za goste zabili Vitinha (54) i Mbappe (61/11m, 89).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Tužan kraj za Barcu: Kako je Xavi izgubio živce i promptno zaradio crveni karton

– Lewandowski je mogao zabiti za 2:0, ali je njegov udarac otišao iznad gola. Mogli smo izjednačiti na 2:2 kad je Gündogan pogodio vratnicu. Bile su to velike prilike, ali kad igraš s desetoricom onda je sve puno teže. Volio bih vidjeti što bi se dogodilo da smo bili kompletni. Mislim da smo se ove godine iskazali u Ligi prvaka, a Barcelona će se vratiti i pokušati biti još bolja, rekao je trener katalonskog velikana.

– Ova momčad će se vratiti, bez mene, i bit će dobro. Nažalost, iz ovakvih padova u nogometu najviše se uči i raste, dodao je Xavi.

S druge strane, strateg PSG-a Luis Enrique, nekadašnji igrač i trener Barcelone, nije skrivao zadovoljstvo plasmanom u polufinale Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za mene je bilo iznimno teško igrati protiv Barcelone u emocionalom smislu, no svejedno sam super zadovoljan što smo prošli dalje, rekao je Luis Enrique.

Pohvalio je svoje igrače, osobito dvostrukog strijelca Mbappea, ali i Dembelea, koji je u PSG stigao upravo iz Barcelone.

– Mbappe je bio vođa od početka do kraja i kad momčad osjeti da je tako važan igrač spreman povesti te, onda se to treba maksimalno iskoristiti. Dembele je također bio izvrstan, iako je i njemu bilo teško ovdje igrati, dodao je trener PSG-a, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.