Xherdan Shaqiri i pravi Ronaldo: ”Zbog njega sam plakao kad je Brazil izgubio u finalu Svjetskog prvenstva 1998. protiv Francuske”

Foto: fah

Reprezentativac Švicarske i nogometaš Liverpoola, Xherdan Shaqiri, dao je intervju za engleske medije u kojem je, između ostaloga, govorio i o svom nogometnom idolu. Švicarskom reprezentativcu, podrijetlom s Kosova, nogometni idol je Ronaldo, ali pravi Ronaldo, onaj brazilski, koji je u tri navrata bio dio reprezentacije Brazila koja je igrala u finalima svjetskih prvenstava. Naime, s 20-tak godina Ronaldo je bio dio brazilske reprezentacije koja je 1994. godine u SAD-u osvojila naslov prvaka svijeta u finalu su pobijedili Italiju, Ronaldo nije igrao, četiri godine kasnije u Francuskoj je Ronaldo, bez Romarija, igrao finale s Brazilom protiv Francuske i izgubio, dosta uvjerljivo, s 3:0.  Posljednji puta kada je Ronaldo igrao finale SP-a bilo je 2002. godine u Južnoj Koreji i Japanu, u finalu je uvjerljivo Brazil svladao Njemačku 2:0, a Ronaldo je briljirao tijekom cijelog turnira te je tako potvrdio kako je uistinu jedan od najboljih nogometaša koje je svijet ikada imao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo se švicarskom reprezentativcu koji se toliko divio Ronaldu da je čak i kopirao njegovu frizuru, bila je to nadaleko poznata za ono vrijeme ”Ronaldica.” Mnogi zaljubljenici u nogomet kopirali su tu frizuru.

“On je uvijek bio moj uzor. Čak sam se ošišao jednom kao on. Sjećate se te frizure iz 2002. godine?  Eh, i ja sam je imao. Svi u školi su se šokirali kad su me vidjeli, a sve je bilo zbog frizure. Tada sam na njega gledao kao na idola”, kazao je Shaqiri nakon čega je dodao:

“Kad su izgubili od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva 1998. godine, plakao sam kod kuće. Nije mi bilo žao Brazila, plakao sam zbog njega”, zaključio je Shaqiri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače Francuska je do finala te 1998. stigla pobjedom protiv Hrvatske u polufinalu sa 2:1, dok je Brazil izbacio Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.