Slažu se kockice za novu sezonu: Barcelona jedva čeka kraj ove agonije?

epa09016992 FC Barcelona's striker Leo Messi (R) celebrates after scoring the 1-0 lead during the first leg of the UEFA Champions League round of 16 soccer match between FC Barcelona and Paris Saint-Germain held at Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, 16 February 2021. EPA/ALBERTO ESTEVEZ

S obzirom na rezultate i na katastrofalnu sezonu, koja se već sada može većim dijelom smatrati izgubljenom, u Barceloni nestrpljivo čekaju kraj ove sezone i agonije koja bi s njom trebala završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju sezone bi i Lionel Messi trebao priopćiti toliko željenu odluku, a ona se odnosi na ostanak ili ipak odlazak iz kluba.  Messi ima ugovor s katalonskim klubom do kraja ove sezone te pred sobom ima čistu poziciju, dakle, bez ikakve odštete može napustiti Nou Camp. Podsjetimo, prošle godine je Messi htio napustiti klub, međutim, Barcelona to nije prihvatila te se navijači nadaju da će se Argentinac predomisliti bez obzira na ne baš najbolje rezultate ove sezone, s kojima definitivno nitko u klubu, pa ni Messi, nije zadovoljan.

Dakako, puno će toga ovisiti o novom predsjedniku kluba, predsjednički bi se izbori trebali održati 7. ožujka, a prema svemu sudeći favorit za novog čelnika Barce je Joan Laporta s kojim je Messi u odličnim odnosima. Ukratko, navijači, koji žele da Messi ostane, puno nade polažu u takvu činjenicu, ipak, puno će toga ovisiti i o ambicijama Barcelone u novoj sezoni, bolje rečeno, o momčadi koju će klub imati na raspolaganju u sezoni 2021./2022. Igrač poput Messija se uvijek želi boriti za trofeje, a što se ove sezone teško može dogoditi. Barca zaostaje za Atletico Madridom u prvenstvu, a u Ligi prvaka je nakon debakla protiv PSG-a pred ispadanjem.

Madridska Marca danas je objavila kako bi sastav Barce mogao izgledati naredne sezone, a cilj su im igrači kojima na ljeto ističu ugovori. Na listi pojačanja Barcelone su Sergio Aguero, Georginio Wijnaldum, Eric Garcia, Pau Torres i Jose Gaja. Gotovo svim ovim igračima na ljeto ugovori ističu, prilika je to za Barcelonu da ih dovede bez ikakve odštete. Ako bi primjerice veći dio njih stigao na Nou Camp onda bi to bila respektabilna momčad uz igrače koji trenutno čine momčad katalonskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogući sastav Barcelone za sljedeću sezonu: Ter Stegen, Dest (Mingueza), Pique (Araujo), Garcia (Pau Torres), Jordi Alba (Gaja), Wijnaldum (Busquets), De Jong (Pjanić), Pedri (Riqui Puig), Messi (Trincao), Dembele (Ansu Fati), Agu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.