Za sada 11 evidentnih sportaša za nastup na OI u Rio de Janeiru

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), na 38. sjednici održanoj u srijedu jednoglasno je donijelo Strateški plan HOO-a za razdoblje 2014. – 2022. koji će biti proslijeđen Skupštini HOO-a na usvajanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden istaknula je problem nepostojanja Nacionalne strategije sporta već duže razdoblje, a to bi trebao biti polazišni dokument za izradu strateškog plana HOO-a. Unatoč tome, a sukladno društvenom i zakonodavnom okviru, HOO je odgovorno postupio pripremivši dokument o strateškim odrednicama razvoja hrvatskoga sporta.

Zaključeno je da će se pripremiti akcijski plan za nadolazeće tri godine, a po donošenju Nacionalne strategije sporta će se uskladiti i strateški plan HOO-a.

Imenovana je i radna skupina u sastavu Morana Paliković Gruden, Boris Mesarić, Miho Glavić, Branimir Bašić te Sanda Čorak sa zadatkom izrade akcijskog plana te prilagodbe organizacijske strukture HOO-a s postavljenim ciljevima, a u svrhu provedbe postavljenih odrednica“, stoji priopćenju sa sjednice Vijeća HOO-a u kojem se navodi da je donešena i odluka o nominacijama sportaša u razvojnim programima HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U olimpijski ljetni program uvršteni su kao evidentni kandidati Valentina Gustin u streljaštvu i atletičarka Ana Šimić, atletičarka Sandra Perković prebačena je u TOP zlatne evidentne olimpijske kandidate, a Blanka Vlašić u TOP srebrne evidentne kandidate. Lovre Brečić iz taekwondoa, tenisači Darija Jurak, Ana Konjuh, Borna Ćorić su potencijalni B olimpijski kandidati. Status olimpijskog kandidata prestao je Stipi Jarloniju iz taekwondoa koji je odlučio završiti aktivnu sportsku karijeru. Na današnji dan u olimpijskom programu HOO trenutno ima 93 sportaša, od čega 11 evidentnih sportaša.

Do promjene je došlo i u Individualnom programu posebne skrbi o mladima (razvojni program II/1) u koji je uvršteno šestero novih mladih sportaša: skijaši William Vukelić i Leona Popović (oboje program A), te veslači Niko Dunkić, Andrija Šupe, Leon Bulić, Patrik Farkaš (svi program B). Veslačica Teuta Lea Stojaković prešla je iz programa B i program A. Trenutno u razvojnom programu II/1, HOO sufinancira razvoj 112 mladih sportaša (72 u programu A i 40 u programu B).

Donesene su i odluke o davanju pozitivnih mišljenja nacionalnim sportskim savezima koji se kandidiraju za organizaciju velikih sportskih priredbi – Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu (Zagreb, 2016.) i Svjetsko prvenstvo u savateu (Varaždin, 2016.), te Europskom prvenstvu u streljaštvu – leteće mete, koje bi se trebalo održati u Novigradu 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sljedeća sjednica Vijeća održat će se 1. rujna 2015. godine, navodi se u priopćenju sa sjednice Vijeća HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.