Zabio u porazu od Dinama: Hajdukovac Mijo Caktaš najbolji strijelac Prve hrvatske nogometne lige

Foto: fah

Vezni igrač splitskog Hajduka Mijo Caktaš najbolji je strijelac Prve HNL sa 19 pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči zadnjeg kola Caktaš i napadač Osijeka Mirko Marić su dijelili prvo mjesto ljestvice sa po 18 golova, no Caktaš se odvojio na vrhu nakon što je zabio za Hajduk u porazu od Dinama 1-3.

Caktaš je prvi hrvatski nogometaš koji je postao najbolji strijelac lige nakon 2015. kada je to uspjelu Andreju Kramariću u dresu Rijeke.

Zadnje tri sezone nagradu za najboljeg strijelca Prve HNL osvajali su stranci. Prije tri godine to je uspjelo Makedoncu Iliji Nestorovskom u dresu Intera, godinu dana kasnije najbolji je bio Mađar Marko Futacs u Hajduku, te lani igrač Dinama Alžirac El Arbi Hillel Soudani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

19 – Mijo Caktaš (Hajduk)
18 – Mirko Marić (Osijek)
16 – Jakov Puljić (Rijeka)
14 – Lukasz Zwolinski (Gorica)
Komnen Andrić (Dinamo/Inter Zaprešić)
13 – Ivan Krstanović (Slaven Belupo/Lokomotiva)
Jairo (Hajduk)
12 – Antonio Čolak (Rijeka)
10 – Kristijan Lovrić (Gorica)
9 – Heber (Rijeka – otišao u New York City)
Ramon Mierez (Istra 1961)
Bruno Petković (Dinamo)
8 – Iyayi Atiemwen (Dinamo/Gorica)
Alexander Gorgon (Rijeka)
Dejan Radonjić (Lokomotiva)
Dani Olmo (Dinamo)
Cherif Ndiaye (Gorica)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.