Zadar dočekao svoje Vatrene: ‘Najveća nagrada je ovakav povratak doma’

Zadar, 19.12.2022. - Više tisuća Zadrana dočekalo je brončane Zadrane sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, Dominika Livakovića i Martina Erlića na Forumu. Foto: HINA/Zvonko KUCELIN

Zadar je dočekao svoju “dicu”, Dominika Livakovića i Martina Erlića. Pridružili su se slavlju na Forumu gdje su pozdravili Zadrane s pozornice kod crkve sv. Marije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduševljenim Zadranima videoporukom prvo se obratio kapetan Luka Modrić koji zbog ranije dogovorenih obveza nažalost nije mogao doći u Zadar.

Modrićeva videoporuka

– Žao mi je da ne mogu biti danas s vama tu ali će zato biti moji suigrači i obitelj. Želim vam da se lijepo provedete i hvala vam na velikoj podršci tijekom cijelog turnira ali i uvijek. Priredite lijep doček Dominiku i Martinu jer su oni to zaslužili. Uživajte a mi se vidimo nekom drugom prilikom u našem Zadru. Zadar je najbolji!

Razgaljenoj publici potom se obratio Martin Erlić koji je posebno pozdravio svoje Tinjančane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja kad sam se rodio rekli su tati da se rodio košarkaš, ali eto postao sam nogometaš. Nije moglo bolje. 1998. sam imao 5-6 mjeseci, a 2018 sam dio prvenstva bio s ekipom u Biogradu, a polufinale i finale sam gledao u sobi sam. Da mi je netko pričao da ću 2022. biti na Svjetskom rekao bi mu da je lud, ali i to se desilo, bez obzira na to što nisam igrao ponosan sam što sam bio dio te ekipe, rekao je Erlić.

Potpuno oduševljenje uslijedilo je kad se mikrofona prihvatio Dominik Livaković: – Hvala vam na predivnim snimkama koje smo dobili dok smo bili tamo, pogotovo nakon Argentine, kad smo vidjeli tu pozitivu sa zadarskih i svih ulica. To nam je dalo snagu da donesemo tu broncu. Hvala vam puno Zadre!

Livaković: Ovo je najveća nagrada

Osvrnuo se Livaković i na to što nije osvojio nagradu za najboljeg golmana prvenstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mnogi me pitaju za tu Zlatnu rukavicu ali ovo je nagrada najveća, jučer i Zagrebu i sada u svom Zadru. Kao što je kapetan rekao jučer, nadamo se da ćemo doći jednom sa zlatom tu, rekao je Livaković.

– Najljepše je biti doma naravno. I jučer i danas ovo je stvarno savršeno. Stvarno smo sretni i ponosni na sve što smo napravili, rekao je Livaković okupljenim novinarima.

– Dva puta doživjeti u svom gradu kao sportaš mislim da nema veće stvari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinari su ga upitali i o ostanku u Dinamu, na što se Livaković samo osmjehnuo.

Dobra atmosfera u Zadru

Tisuće Zadrana i njihovih gostiju do zadnjeg su mjesta ispunili Forum. Reprezentativci još nisu bili ni stigli, a atmosfera je već bila vatrena, a za to su se pobrinule zadarske pjevačke snage Mladen Grdović i grupa Forum, Duje Stanišić te Ivica Sikirić Ićo.

Sjajnoj atmosferi doprinijeli su i kadrovi crkve Svetog Donata na kojoj su se prikazivale slike zadarskih Vatrenih i zvonika katedrale Svete Stošije koji je u bojama hrvatske trobojnice, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.