Zadržati momčad na okupu: Nakon briljantne europske sezone hoće li Dinamo biti nositelj u zadnjem pretkolu Lige prvaka?

Foto: fah

Iza Dinama je sjajna europska sezona. Plasmanom u osminu finala Europske lige Modri su osigurali Hrvatskoj dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka već od sezone 2020./2021.

Dakle, Dinamo je poslije pedesetak godina napravio veliki, neki bi rekli i senzacionalni, iskorak u Europi, malo je nedostajalo (bolje suđenje, više sreće, nekoliko ključnih igrača koji nisu igrali zbog ozljeda ili kartona…) da Dinamo u četvrtfinalu izbaci jaku portugalsku Benficu.

S obzirom na sjajnu europsku sezonu Dinamo bi već ovog ljeta u borbi za plasman u Ligu prvaka mogao biti nositelj, dakle, nije daleko ni Liga prvaka koja donosi velike premije od UEFA-e.  Na potezu je, naravno, klub, koji će morati zadržati glavninu momčadi na okupu kako bi Dinamo imao šanse i preko Lige prvaka osigurati europsko proljeće a ne biti epizodist koji će izgubiti sve utakmice.

Dakle, rekli smo kako je Dinamo blizu statusa nositelja u ključnoj utakmici u borbi za Ligu prvaka, točnije u zadnjem pretkolu, da Modri ne budu nositelji trebale bi se dogoditi dvije stvari, da Ligu prvaka osvoji klub koji nije skupinu Lige prvaka iduće sezone osigurao kroz prvenstvo (trenutačno su to Porto, Ajax i Manchester United), jer tada bi i austrijski Red Bull išao u play-off, a ne direktno u skupinu, da Viktoria Plzen nadoknadi devet bodova zaostatka za praškom Slavijom i osvoji češki naslov ili da Olympiacos nadoknadi 10 bodova zaostatka za PAOK-om, pišu Sportske novosti.

Takav scenarij je malo vjerojatan ili bolje rečeno nerealan. Kad bi se ostvario četiri od pet klubova Red Bull, PSV, Viktoria, Olympiacos i Celtic bili bi ispred Dinama i Modri bi se za Ligu prvaka mogli boriti s nekim od tih suparnika. No, realnije je očekivati scenarij u kojem će Dinamo izbjeći te klubove u ždrijebu.

Izvor: narod.hr