Zagreb pod opsadom: Policija spremna za moguće nerede među navijačima

Foto: fah

Večer prije visokorizične utakmice Hrvatske i Ukrajine na Maksimiru (20:45) načelnik Uprave policije Krunoslav Borovec potvrdio je da policija raspolaže saznanjima o mogućem pokušaju izazivanja nereda na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mjesecima se pripremamo za ovu utakmicu. Više od tisuću pripadnika policije i redara zaposleno je na osiguranju. Na teren su izašli sinoć. Za sada sve prolazi u redu. Posljednjih dana pretraživali smo klubove navijača po cijeloj Hrvatskoj i sukladno Zakonu o eksplozivnim tvarima tražili smo nedopuštena pirotehnička sredstva”, kazao je Borovec.

“Imamo saznanja da se pojedine osobe žele protupravno ponašati i izazivati nerede. Očekujemo govor mržnje, pokušaje unošenja i uporabe pirotehnike te najave međusobnih tučnjava navijačkih skupina. Spremni smo održati red”, dodao je.

Žele spriječiti nerede i novu sabotažu reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, MUP-ova inspekcija u srijedu je u više hrvatskih gradova provela nadzore prostora koje koriste udruge navijača, ali tamo nisu pronađena pirotehnička sredstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.