Zagreb Veselina Vujovića doživio debakl u Ligi prvaka, protiv Barcelone uvodi – Kineze…

Foto: fah

Nažalost, hrvatski rukometni prvak, RK Zagreb, doživio je ove sezone debakl u Ligi prvaka. Na neki način to se i očekivalo. Objektivno, rukometaši, koje vodi crnogorski trener Veselin Vujović, već su ispali, no, do kraja natjecanje moraju izgurati. I to kako? Po prvi puta u povijesti Lige prvaka zaigrat će dva Kineza, i to protiv Barcelone u Blau Grani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Zagreb je ‘realno ispadanje’ u skupini odlučio iskoristiti za promociju u koju je ušao prije godinu dana s Pekingom. EHF će se time svakako pohvaliti jer mu Zagreb tko zna koji put širi vidike, a istodobno taj isti EHF kažnjava Zagreb”, pišu Sportske novosti.  Rukometaši Zagreba ne natječu se u Ligi prvaka kako bi ”širili vidike”, što god to značilo, već kako bi po mogućnosti ostvarili što je bolje mogući rezultat.  Sad već dosta davno Zagreb je bio prvak Europe, naravno, s drugim trenerom, u drugim okolnostima…

”U četvrtak u pola 11 navečer u klub je stigla odluka da Veselin Vujović neće moći voditi momčad u Barcelonu. Vujović je za odluku saznao tek u zrakoplovu koji je u ranim jutarnjim satima poletio za Barcelonu.

Nije baš ni lijepo, ni ugodno, no u Beču zbog toga očito ne brinu. Uz to, kažnjen je s 2000 eura, a Božidar Jović je kažnjen s dodatnih 1500 eura jer su ‘čestitali’ sucima s Islanda briljantnu izvedbu u utakmici s Flensburgom. Islanđani, naravno, nisu kažnjeni, iako su bili uzrok, dok su reakcije Vujovića i Jovića samo posljedica, bez želje da ih branimo od bilo čega jer, iskreno, to ne treba nikome. EHF je demonstrirao silu na Zagrebu, može mu se. Ni prvi ni zadnji put”, navode dalje Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem nije jednostavan jer je trener s licencom, kada nema Vujovića, problem pa će Zagreb to morati riješiti dodatno oprezno da ne bi “popio” još jednu kaznu. No, koga briga što je odluka došla kada je došla. Došla je i tu je točka! Nema popravka.

Glede Kineza.

U sastavu Zagreba su dvojica, dok su za Ligu prvaka prijavljena trojica.  ”U Barcelonu su otputovali 205 cm visok vratar Wang Quang te 203 cm visok desni vanjski Xueyan Yao. Drugi put u timu će biti i prvi strijelac Pekinga, lijevi vanjski Jianjan Zhang. Svi igraju SEHA ligu, vratar je odličan, vanjski veliki potencijal, a da će šefovi u Kini biti ponosni i oduševljeni što imaju dva igrača u sudaru protiv Barcelone – u to nema sumnje. Usput, dobili su vize, kako su došli iz Kine 4. siječnja imaju svu potrebnu zdravstvenu dokumentaciju ako ih netko poprijeko pogleda zbog koronavirusa. Ne treba očekivati da će igrati puno, ali sama pojava neće proći nezamijećeno”, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultat? Koga briga za rezultat, Zagreb se ionako predao, da nije pisalo bi se o eventualnim šansama protiv Barcelone. Nekoć je Zagreb u Barcelonu odlazio po bodove, a Barcelona se pribojavala hrvatskog prvaka, bio je to europski derbi, danas je to neka druga priča. Zagreb ide gotovo rekreativno, po ”porciju”, reći će neki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.