Zanimljivosti Eura: Rekordi češkog nogometnog veterana

Teško je pohvatati sve ono zanimljivo što se događa na Europskom nogometnom prvenstvu, i oko njega. S obzirom na činjenicu da se igra 51 utakmica, da na Euru sudjeluju 24 reprezentacije, dakle, više nego ikad, samo osam manje nego što je to bilo na SP-u u Brazilu prije dvije godine, sve pohvatati malo vjerojatno. Uvijek nešto promakne, a pojavilo se i nasilje koje će dobrim dijelom obilježiti Euro 2016, makar početnu fazu Europskog prvenstva u Francuskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnimo se na našu grupu, dakle, skupinu D Europskog nogometnog prvenstva u kojoj su Hrvatska, Španjolska, Turska i Češka. Krenulo je sve prema prognozama, favoriti su opravdali status favorita. Hrvatska i Španjolska startale su pobjedama. Ni jedan od većih čeških igrača, ne samo ove češke generacije, Tomaš Rosicky, nije mogao pomoći Česima da izbjegnu poraz od aktualnih europskih prvaka. Španjolska je bila bolja.

Rosicky je stigao do zanimljivog rekorda, naime, s 35 godine postao je najstariji nogometaš koji je za Češku igrao na Europskom prvenstvu. Kako to nije sve tako je Rosicky i najmlađi igrač koji je za Čehe ikada igrao na Euru, bilo je zo 2000. godine kada je nastupio kao 19-godišnjak.

Inače, to Europsko prvenstvo 2000 godine bilo je ujedno i jedino Europsko prvenstvo na koje se Hrvatska nije uspjela kvalificirati. Skupo je Vatrene koštao remi 1999. godine protiv tadašnje Jugoslavije na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.