Zašto javnost ne zna razloge? Ako su oni neopravdani treba li Dejana Lovrena izbrisati s popisa hrvatski reprezentativaca za duže vrijeme?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija za nekoliko dana igra važnu derbi utakmicu kvalifikacijske skupine za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Islanda na Maksimiru, do kraja godine Vatreni će odigrati i jednu prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih hrvatskih nogometaša u ovom trenutku, dakle, igrača koji je u najboljoj formi, svakako je obrambeni nogometaš Liverpoola Dejan Lovren, na njega je izbornik Ante Čačić, naravno, ozbiljno računao s obzirom da se Lovren napokon na najbolji mogući način posvetio nogometu, međutim, kako pišu Sportske novosti izbornik Vatrenih dobio je odbijenicu. Naime, Dejan Lovren je navodno od Čačića zatražio da ga izbriše s popisa za utakmice u Hrvatskoj protiv Islanda i Sjeverne Irske, razloge tome nije želio otkriti. Zašto, ako su oni opravdani? Lovren se nije ni ispričao suigračima, ni navijačima. Trenutno uživa opijen slavom u Liverpoolu te ostavlja dojam kao da ga reprezentacija ne zanima previše.

Ukoliko su oni opravdani, naravno, javnost je dužna znati, ako su ponovno izazvani nekom vrstom nove akrobacije Dejana Lovrena, kakvim smo bili svjedoci u nedavnoj prošlosti, onda bi ga izbornik trebao izbrisati s popisa ali za sva vremena, ne samo za izuzetno važnu utakmicu protiv Islanda. Posljednju utakmicu za Vatrene Dejan Lovren odigrao je u ožujku protiv Izraela, naravno, radilo se o prijateljskoj utakmici.

Naravno, ja sam i dalje i uvijek ću biti na raspolaganju nacionalnoj vrsti. Uvjeren sam da ću dobrim igrama izboriti pozivnicu za sljedeću reprezentativnu akciju. Razloge zbog kojih sam zamolio izbornika da me oslobodi ove akcije ipak ću zadržati za sebe...”, rekao je obrambeni igrač Liverpoola za SN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javnost, naravno, ima pravo znati razloge jer reprezentacija nije Lovrenova, pa ni Čačićeva, privatna trgovina iz koje se iznosi, u koju se unosi, što god tko i kad hoće. Naime, ako Dejan Lovren ne želi igrati za reprezentaciju ne treba ga moliti, no, bilo bi, ako ništa drugo, fer prema navijačima da objasni te razloge, jer, ponovimo, oni mogu biti opravdani, da sad ne navodimo, što sve, nažalost, ružno može dogoditi, no, isto tako Hrvatska protiv Islanda igra jako važnu utakmicu za koju gotovo je sigurno neće u potpunosti biti spreman kapetan Luka Modrić, dakle, kad će ako ne sad najbolji igrači pomoći Hrvatskoj? Sjetite se kako je Srna igrao za Hrvatsku protiv Češke na Euru samo tri dana nakon smrti oca. Tadašnji kapetan nastupio je za svoju domovinu sa suzama u očima, ali s lavljim srcem.

Podsjetimo, ovo nije prvi istup, da se malo grubo izrazimo, Dejana Lovrena prema izborniku Čačiću, a onda i prema reprezentaciji, jer nitko ne igra za Čačića, HNS, Šukera ili Mamića, svi oni koji igraju za Vatrene igraju za Hrvatsku. Žele li to uopće? Ako ne trebaju to javno reći.

Dakle, Lovren je prije nekoliko mjeseci preko medija izjavio kako zamjera izborniku Čačiću jer ga nije uveo u igru nakon zagrijavanja, izbornik mu je odgovorio adekvatno tako što ga nije poveo na Euro, no, nakon Eura Lovrenu je oprošteno te se vratio i sad pak nova Lovrenova “inicijativa.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.